Let hier op bij het verkopen van je sieraden

De gemiddelde Nederlandse vrouw heeft door de jaren heen een flinke sieradenverzameling opgebouwd. Geldt dit ook voor jou? Dan is de kans groot dat je lang niet alle kettingen, oorbellen, armbanden, horloges en ringen meer draagt. Je kunt ze allemaal bewaren, maar dit is zonde. Sieraden kunnen je namelijk geld opleveren als je ze verkoopt. Klinkt dit jou als muziek in de oren? Dan wil je zelf misschien ook wel sieraden verkopen. Wij helpen je hier graag een handje bij. Daarom lees je in deze tekst waar je op moet letten bij het verkopen van je sieraden.

Materiaal waarvan het gemaakt is

Wil je jouw sieraden verkopen? Bied ze dan niet direct te koop aan, maar verdiep je er eerst in. Zoek bijvoorbeeld uit waar het sieraad van gemaakt is. Als een sieraad een gouden of zilveren kleur heeft, denk je misschien dat hij ook gemaakt is van dit edelmetaal. Helaas is dit lang niet altijd het geval, want sieraden kunnen ook alleen een gouden of zilveren kleur hebben. In dat geval levert de verkoop ervan je aanzienlijk minder op dan wanneer ze van echt goud of zilver zijn.

Als je wilt weten of jouw sieraad van echt goud of zilver is, kun je op zoek gaan naar een keurmerk. Heb je het sieraad bekeken, maar is je niets opgevallen? Denk dan niet direct dat het om namaakgoud of -zilver gaat. Een keurmerk is in de meeste gevallen namelijk niet met het blote oog te zien. Heb je een vergrootglas in huis? Bekijk het sieraad hier dan eens mee. Mogelijk zie je op deze manier toch een inscriptie in een ketting, oorbel, armband, horloge of ring.

Prijs van het sieraad

Bied je jouw sieraden te koop aan? Dan kun je hier redelijk snel van verlost worden. Dit gebeurt alleen als je de juiste prijs vaststelt. Wanneer je te veel vraagt voor een sieraad is de kans groot dat niemand interesse toont. Om te bepalen wat een sieraad waard is, kun je op het internet zoeken. Misschien wordt er nog wel een soortgelijk sieraad verkocht. Aan de hand hiervan kun je een realistische prijs vaststellen.

Wanneer je een sieraad van zilver of goud wilt verkopen, is het niet verstandig om zelf de prijs vast te stellen. Je kunt het sieraad in dat geval beter laten taxeren door Specialisten van Waarde. Doordat het sieraad dan door een professional bekeken wordt, weet je hoeveel verkoop ervan je ongeveer op kan leveren. Sieraden verkopen wordt op deze manier een stuk makkelijker.

Betrouwbaarheid van de koper

Wie zijn sieraden verkoopt, wil hier uiteraard een eerlijke prijs voor krijgen. Dit lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het allerminst. Wil je een gouden of zilveren horloge verkopen? Verkoop hem dan niet aan de eerste beste partij die je op het internet tegenkomt. Zij kunnen je vragen om het sieraad op te sturen, maar dit raden wij je niet aan. Richt je liever tot een expert waar je het sieraad mee naartoe kunt nemen. Zij kunnen het sieraad eerst taxeren en brengen er vervolgens mogelijk ook een bod op uit. Het grote voordeel hiervan is dat je een eerlijke prijs voor jouw sieraden krijgt. Besluit je het sieraad zelf te verkopen? Dan is dit vaak niet het geval.

Share Button