Verduurzamen door je geld wijs te investeren

Duurzaamheid is tegenwoordig helemaal hot. Je hoort het woord dagelijks vele malen en het kan natuurlijk over van alles en nog wat dat duurzaam is gaan. Heb je nu een aardige som geld gespaard en wil je daar een duurzame bestemming voor zoeken? Dan is dat op veel manieren mogelijk. We geven je een paar tips over duurzaam investeren. Wie weet vind jij daarmee de beste stemming voor je geld.

Tip 1: Koop een nieuwbouwwoning of laat er eentje naar je wens bouwen

Als je duurzaam wilt bezig zijn, kun je je geld zeker investeren in een woning. Om het zo duurzaam en milieuvriendelijk mogelijk te maken, kun je het beste een nieuwbouwwoning kopen of een huis laten ontwerpen dat van alle gemakken voorzien is, maar dat wel prima in het huidige klimaat pas. Denk bijvoorbeeld aan een huis met zonnepanelen, een warmtepomp, goede isolatie, thermostaatkranen, geen gas meer en zo is er natuurlijk nog veel meer te noemen.

Tip 2: Verduurzaam je huidige woning

Heb je een woning die je goed bevalt maar wil je deze beter maken voor het milieu? Dan is het lang geen gek idee om je geld daarin te steken en het pand te verduurzamen. Laat zonnepanelen aanleggen, kies voor dubbel glas, laat goede isolatie aanbrengen, vervang het gas door elektriciteit en ga voor een warmtepomp in plaats van een CV-ketel. Hiermee en met tal van andere aanpassingen in je woning zorg je ervoor dat deze een stuk duurzamer wordt en ben je gegarandeerd groen bezig.

Tip 3: Ga elektrisch rijden

Ook een goede manier om je steentje bij te dragen aan een beter milieu is door te kiezen voor elektrisch rijden. Een elektrische auto kent geen schadelijke uitstoot zoals bij auto’s die op fossiele brandstof rijden het geval is. Opladen kun je bijvoorbeeld thuis of op het werk doen maar onderweg is tegenwoordig ook op veel plaatsen mogelijk. Met GRID vind je altijd snel waar je terecht kunt om de accu van je auto snel en goed op te laden.

Tip 4: Kies voor duurzame producten

Als je duurzaam wilt leven, met oog voor mens, dier en milieu, hoeft dat helemaal niet zo moeilijk te zijn. Ga voor duurzame producten, kies voor biologisch en koop bijvoorbeeld ook gebruikte artikelen. Daar is niks mis mee en zo gun je ze nog een tweede leven ook. Weggooien is vaak zonde maar zo kun jij er nog lang plezier van hebben.

Tip 5: Duurzaam beleggen

Beleggen kan ook heel groen gedaan worden. Kies als je gaat beleggen op een duurzame manier voor investeringen in projecten en producten die een goede bijdrage leveren aan een beter milieu. Op die manier draag jij dan ook meteen je steentje bij. Als je zelf niet zo goed weet hoe je dit het beste kunt aanpakken, ga dan altijd goed advies inwinnen bij specialisten op dit gebied. Er zijn veel mensen en bedrijven die je kunnen helpen met beleggen zodat de kans alleen maar groter wordt dat het ook voor jou succesvol is. 

 

Share Button