De Ondernemingskamer wijst een verzoek om een onderzoek bij Triodos Bank af

De Ondernemingskamer wijst een verzoek om een onderzoek bij Triodos Bank af. Volgens de rechters van het gerechtshof in Amsterdam kan op onderdelen getwijfeld worden aan het in het verleden gevoerde beleid bij de bank, maar een onderzoek zou niet in het belang zijn van zowel Triodos als de certificaathouders die de zaak hadden aangespannen.

Het gaat om de handel in certificaten, een soort aandelen die niet op de beurs kunnen worden verhandeld. Triodos had de handel in die certificaten een aantal jaar geleden stilgelegd omdat het gebruikte interne handelssysteem niet langer houdbaar zou zijn. Daarna konden certificaathouders niet bij hun ingelegde kapitaal.

Volgens de Ondernemingskamer wist Triodos al in 2017 dat er problemen dreigden. De bank had eerder onderzoek moeten doen naar mogelijke oplossingen, oordelen de rechters. Maar verder zouden er “geen gegronde redenen” zijn om te twijfelen aan de gang van zaken bij Triodos.

Lees de volledige uitspraak

Share Button