Investeer in Reliving | Marktplaats voor kwalitatief tweedehands interieur

Reliving is dé online marktplaats voor kwalitatieve tweedehands meubels en woonaccessoires. Het doel: het kopen en verkopen van tweedehands interieur zo gemakkelijk mogelijk te maken zodat het hergebruik van meubels eenvoudiger en gangbaarder wordt. Dat is hard nodig, want jaarlijks worden er meer dan 60 miljoen meubelstukken weggegooid in Europa. Van de weggegooide meubels wordt 90% verbrand, terwijl het grootste deel hergebruikt kan worden. Sluit een converteerbare lening af met 8 % rente en recht op conversie naar aandelen met een flinke korting.

In 2019 zijn Ananda van Doorn (CEO) & Jody Klaassen (COO) gestart met Reliving: dé online marktplaats voor kwalitatieve tweedehands meubels en woonaccessoires. Het doel: het kopen en verkopen van tweedehands interieur zo gemakkelijk mogelijk te maken zodat het hergebruik van meubels eenvoudiger en gangbaarder wordt.  Reliving zorgt ervoor dat je tweedehands meubels kunt kopen, met hetzelfde gemak en dezelfde service als wanneer je iets nieuws koopt. Zo kun je je huis gemakkelijk budgetproof, uniek & duurzaam inrichten.

Tweedehands de eerste keus

Reliving is actief in Nederland en België. Op het platform vind je bijna 30.000 unieke producten en de online community telt meer dan 70.000 mensen. In de afgelopen 3 jaar is deze duurzame start-up gemiddeld met 330% per jaar gegroeid en hebben ruim 25.000 items een nieuw huis gevonden. Een selectie van het assortiment van Reliving vind je ook terug bij fonQ en VT Wonen én het bedrijf heeft de eerste tweedehands interieurwinkel in de Bijenkorf geopend.

De volgende stap

Om op grote schaal impact te kunnen maken wil Reliving uitgroeien tot de grootste kwalitatieve interieurmarktplaats van West- Europa.

De tweedehands markt groeit op dit moment hard, met 35% per jaar. In deze snelgroeiende markt heeft Reliving de ambitie om in 2025 break-even te zijn en door te groeien naar een omzet van circa 70 miljoen in Nederland en België in 2028, met een netto winstmarge van 10%.

Waarom meedoen?

  • Reliving is actief in Nederland en België en heeft bijna 70.000 mensen in hun online community.
  • In de afgelopen 3 jaar is Reliving gemiddeld met 330% per jaar gegroeid
  • De tweedehands markt groeit hard, met 35% per jaar.
  • Jaarlijks worden er meer dan 60 miljoen meubelstukken weggegooid in Europa. Van de weggegooide meubels wordt 90% verbrand, terwijl het grootste deel hergebruikt kan worden.

Over converteerbare leningen 

Dit type lening geeft investeerders het recht om hun lening te converteren naar aandelen, waarmee u mede-eigenaar kunt worden van een veelbelovend bedrijf.

Door te investeren middels een converteerbare lening heeft u de mogelijkheid om de lening binnen drie jaar om te zetten naar aandelen. Als er een vervolginvesteerder instapt, krijgt u de kans op dezelfde condities in te stappen, maar krijgt u een flinke korting op de dan geldende aandelenprijs. De korting hangt af wanneer conversie plaatsvindt: 15 % korting in jaar 1, 20 % korting in jaar 2 en 30% korting bij een conversie in jaar 3.

Omdat de onderneming verwacht te groeien, wordt ook verwacht dat de aandelen meer waard worden. U kunt er bij het conversie-aanbod ook voor kiezen om uw lening niet om te zetten, maar te laten aflossen met rente.

Share Button