Van Lanschot Kempen wordt hoofdpartner van StukjeNatuur en zet in op de transitie naar klimaatbestendige bossen in Nederland

In het bos van het Noord-Brabantse Chaam, bekrachtigden Van Lanschot Kempen en Stichting StukjeNatuur gisteren een nieuwe samenwerking. Van Lanschot Kempen wordt de eerste hoofdpartner van de stichting die zich sinds 2020 inzet voor klimaatbestendige natuurontwikkeling door heel Nederland. StukjeNatuur heeft als doel om tien miljoen inheemse klimaatrobuuste bomen te planten. Met de steun van Van Lanschot Kempen kan zij haar doelstelling sneller realiseren. Zo dragen zij samen bij aan de transitie naar klimaatbestendige bossen in Nederland.

Klimaatbestendig Van Lanschot Kempen-bos

Als onderdeel van het partnership gaat Van Lanschot Kempen samen met klanten en collega’s bomen planten op verschillende locaties in Nederlandse regio’s. Hiermee ontstaan drie verschillende Van Lanschot Kempen-bossen die bijdragen aan een beter klimaat, meer biodiversiteit en gezondere leefomstandigheden.

Dirk van Hout, directeur van StukjeNatuur: ‘We zijn blij dat Van Lanschot Kempen voor ons heeft gekozen als partner. Door het veranderen van het klimaat kunnen verschillende soorten bomen niet meer overleven in Nederland. StukjeNatuur plant inheemse klimaatrobuuste bomen waardoor we rijkere bossen krijgen, die aantrekkelijk zijn voor dieren en planten. Met de steun van Van Lanschot Kempen kunnen wij de transitie naar klimaatbestendige bossen nu versnellen.’

Maarten Edixhoven, voorzitter Raad van Bestuur van Van Lanschot Kempen: ‘We zijn verheugd dat we door de samenwerking met StukjeNatuur de mogelijkheid hebben om ons in te zetten voor cruciaal natuurbehoud en biodiversiteit in Nederland. We vinden het daarbij belangrijk om zowel onze klanten als onze collega’s op een tastbare manier te betrekken: zij kunnen kiezen aan welk bos zij willen bijdragen en dit ook bezoeken. StukjeNatuur heeft een persoonlijke werkwijze waarin Van Lanschot Kempen zich sterk herkent. Daarom zijn zij de perfecte partner voor de totstandkoming van de Van Lanschot Kempen-bossen.’

Share Button