Amsterdamse scale-up Quatt haalt 1,5 miljoen euro op via DuurzaamInvesteren

Bron
Quatt

Partner

Via DuurzaamInvesteren heeft Quatt, de Amsterdamse scale-up in slimme warmtepompen, een financiering opgehaald van 1,5 miljoen euro. Het platform van Duurzaam Investeren maakt het mogelijk voor particulieren om te investeren in duurzame projecten op basis van obligaties. De uitgegeven obligaties waren voor een selecte groep investeerders beschikbaar in de maand april en waren binnen een maand allemaal verkocht.

Met de financiering wil Quatt de groei van de onderneming stimuleren. Het doel is om in dit jaar 10.000 nieuwe warmtepompen te installeren. Hierbij gaat het om hybride warmtepompen die via een modulair concept zijn ontwikkeld. Dit maakt de uitbreiding naar all-electric op een later moment eenvoudig. Hiermee kan iedereen op termijn afscheid nemen van de cv-ketel.

Slimme software, lage prijzen, geen CO₂-uitstoot

Zowel de hybride warmtepomp als de slimme software die de warmtepomp aanstuurt, wordt in het geheel door Quatt ontwikkeld. Door de volledige controle over alle software, hardware en installatieprocessen, voert Quatt constant verbeteringen door om de CO₂- en geldbesparing voor de klant te maximaliseren. Omdat de Quatt Hybrid modulair gebouwd is, kan deze in de toekomst worden uitgebreid naar all-electric.

“In de afgelopen maanden is Quatt extreem hard gegroeid en we mogen ons nu tot één van de grootste hybridewarmtepompinstallateurs rekenen. We installeren nu, zo’n anderhalf jaar na oprichting, al bij honderden mensen per maand een warmtepomp. “Met het opgehaalde geld kunnen we deze groei doorzetten richting ons doel om 1 miljoen Quatt-warmtepompen te installeren voor 2030”, aldus Marijn Flipse, co-founder en CEO van Quatt.

Techbedrijf met een missie

De Amsterdamse scale-up is opgericht door de broers Marijn en Bas Flipse. Ze zijn beiden ervaren ondernemers uit de tech-sector. Waar Marijn zijn ervaring heeft opgedaan binnen technische startups, richt Bas zich meer op het economische aspect. Vanuit het streven om samen het verschil te maken en een steentje bij te dragen aan duurzaamheid, is Quatt opgericht. De broers hebben de missie om binnen de komende 6,5 jaar 1 miljoen Quatt warmtepompen te installeren. Zo zetten zij zich in voor een duurzame toekomst, gedreven door technologie.

Share Button