Triodos Food Transition Europe Fund heeft een minderheidsbelang genomen in JetDrinks

Triodos Food Transition Europe Fund heeft een minderheidsbelang genomen in JetDrinks, een toonaangevende distributeur van duurzame en innovatieve dranken en snacks in Nederland en België. Na de sterke groei van JetDrinks in de afgelopen jaren zal Triodos Food Transition Europe Fund verdere expansie ondersteunen, waaronder het versterken van de positie van het bedrijf in België en in retail. Er zal extra worden geïnvesteerd in de uitbreiding van het (verkoop)team om het distributienetwerk van JetDrinks te verbreden, de eigen merken te versterken en het productportfolio verder uit te breiden.

JetDrinks werd opgericht in 2001 en richtte zich oorspronkelijk op het bestrijden van obesitas door producten zonder toegevoegde suikers aan te bieden. In de loop der jaren heeft het bedrijf zijn productassortiment gediversifieerd en de nadruk gelegd op biologische, veganistische en suikervrije opties, en dat alles met behoud van zijn toewijding aan het creëren van een positieve maatschappelijke impact.

Het productassortiment van JetDrinks omvat verschillende eigen merken en 45 externe merken, die het distribueert aan een netwerk van 4.500 partners. Een voorbeeld van een eigen merk is Walden, een biologische drank. Externe merken zijn Naturfrisk (biologische frisdrank en onderdeel van de Triodos Food Transition Europe Fund portfolio), Clipper (biologische thee), Dryk (plantaardige melk), Nix & Kix (suikerarme dranken) en BOS (biologische ijsthee). JetDrinks is een sterk betrokken ambassadeur voor deze merken in de Benelux en voegt voortdurend nieuwe, innovatieve concepten toe aan haar portfolio, zoals dranken met CBD-infused, kokoswater en kombucha.

JetDrinks wil een voorkeurspartner worden voor duurzame en innovatieve voedingsproducten in de Benelux. Mede-oprichter en CEO Dmitri Peters licht toe: “We zijn erg trots om Triodos Food Transition Europe Fund aan boord te hebben als investeerder voor deze volgende fase. We delen dezelfde waarden als het gaat om duurzaamheid en gezond en verantwoord ondernemen. Jelle (Schmidt, medeoprichter) en ik zien veel mogelijkheden voor verdere groei met Triodos Food Transition Europe Fund als onze partner en we kijken ernaar uit om samen deze kansen te grijpen.”

Met deze investering betreedt Triodos Food Transition Europe Fund opnieuw de Nederlandse markt. Senior Investment Manager Petra Spaargaren: “We zijn verheugd JetDrinks in onze portefeuille te verwelkomen. Het huidige foodservicemenu moet worden verstoord omdat het nog steeds wordt gedomineerd door traditionele spelers die vaak minder prioriteit geven aan biologische, duurzame en gezonde opties. We kijken ernaar uit om JetDrinks te ondersteunen in haar groei naar een leidende aanbieder van duurzame, innovatieve dranken en snacks in de Benelux.”

Share Button