Peter Blom besluit terug te treden als commissaris van DNB

Bron
DNB

Peter Blom heeft sinds 7 november 2022 tijdelijk zijn werkzaamheden als commissaris van DNB neergelegd. Nu heeft hij besloten om terug te treden. Blom is sinds september 2021 commissaris bij DNB.

Aanleiding voor zijn besluit is het onduidelijke verloop van mogelijke procedures tegen Triodos Bank, waar hij tot 21 mei 2021 voorzitter van de raad van bestuur was. Om elke schijn van belangenverstrengeling uit te sluiten had Blom al eerder zijn werkzaamheden neergelegd. Omdat de mogelijkheid van juridische procedures aanhoudt en de doorlooptijd daarvan ongewis is, vindt Blom het onwenselijk om zijn RvC-lidmaatschap als niet-actief lid voort te zetten.

Blom: ‘Het is met pijn in het hart dat ik deze functie neerleg. Ik heb in de relatief korte tijd dat ik commissaris was met veel plezier mijn rol vervuld en hopelijk een zinvolle bijdrage kunnen leveren.”

DNB respecteert het dat Peter Blom tot deze stap heeft besloten. De raad van commissarissen en de directie van DNB danken hem voor zijn constructieve bijdrage tijdens zijn lidmaatschap.

De raad van commissarissen zal zich de komende periode buigen over zijn opvolging.

Share Button