Duurzaamheid op de agenda van Beleggersfair 2023!

Vrijdag 10 november 2023 vindt de 9e editie van de BeleggersFair plaats in de Beurs van Berlage te Amsterdam. De BeleggersFair is het grootste beleggersevenement in Nederland en biedt een divers en breed programma en is daarmee een uitstekende investering voor zowel gevorderde als beginnende particuliere beleggers die zowel hun kennis als hun vermogen willen vergroten. Duurzaamheid komt tijdens het inhoudelijke programma nadrukkelijk aan de orde!

11.20 – 11.55 uur Plenaire sessie

Welke recessie? 

Met een zich aandienende recessie is het al snel de vraag hoe diep die zal blijken te zijn, en hoe de vooruitzichten voor de economische omgeving daarna kunnen worden ingeschat. Centrale banken hebben hun uitzonderlijke monetaire beleid van de afgelopen jaren moeten inruilen en gestegen overheidsschulden zorgen dat ook vanuit die hoek niet al te veel soelaas mag worden verwacht. Het lijkt echter met name te gaan om hoe ingeworteld de inflatie zal zijn. De meevallers zouden nu wel eens uit een meer ongebruikelijke hoek kunnen komen, gestimuleerd door trends zoals deglobalisering en een versnelling van de klimaattransitie en mogelijk uitmondend in een groei van de productiviteit.

Sprekers

  • Elwin de Groot, hoofd macrostrategie bij Raboresearch
  • Edin Mujagić, hoofdeconoom bij OHV Vermogensbeheer
  • Hans Stegeman, hoofdeconoom bij Triodos Bank

13.00 – 13.45 uur Masterclasses

Masterclass 2: Duurzaam of Verduurzamen?

“Deze zomer breken we alle records. Het is de heetste zomer ooit. Tegelijkertijd ervaren we de heftigste stormen, waar we helemaal niet op voorbereid zijn. We lopen steeds vaker tegen de grenzen van onze planeet aan. Dit vraagt om een duurzamere samenleving. De populariteit van duurzaam beleggen groeit fors. Maar wat is duurzaam beleggen eigenlijk? Wat is de next step bij Duurzaam Beleggen? Waarom kiezen we soms voor engagement en niet voor uitsluiting? Impact Beleggen is naast duurzaam beleggen ook daadwerkelijk een positieve bijdrage willen leveren aan een betere wereld. Waar moet ik als belegger opletten als ik echt impact wil maken? En hoe doen banken als ABN AMRO dat? In deze masterclass zal Judith Sanders, beleggingsstrateeg bij ABN AMRO, vertellen hoe ABN AMRO duurzaamheid toepast in hun beleggingskeuzes en welke uitdagingen daarbij horen.”

Spreker: Judith Sanders, Beleggingsstrateeg bij ABN AMRO

14.20 – 14.40 uur Plenaire sessie

Green Deal 

Een van de belangrijkste megatrends die niet door beleggers uit het oog mag worden verloren is de versnelling van de klimaattransitie. In de Europese Unie is opvallend veel draagvlak voor een reeks aan ingevoerde kortetermijnmaatregelen die als volgende stap moeten helpen met het uiteindelijk klimaatneutraal krijgen van dit continent. Daarbij gaat het niet alleen om hoe de kosten zo eerlijk mogelijk worden verdeeld. De investeringen die worden gedaan en de veranderingen die op komst zijn uiteraard nog interessanter als blik op de toekomst.

Meer informatie/gratis ticket

Share Button