LEAVV haalt al ruim 75.000 op met crowdfunding en zet zich in voor een duurzamere kampeerwereld

Bron
LEAVV

Elektrische camperverhuurder LEAVV is een crowdfunding gestart via het platform CrowdAboutNow. De missie van de ondernemer is om de kampeerwereld te verduurzamen. Er is in korte tijd al ruim 75.000 euro geïnvesteerd door een grote groep betrokken investeerders. Oprichter Robbert van Goethem streeft ernaar uiteindelijk minimaal 150.000 euro op te halen om te kunnen investeren in de uitbreiding van LEAVV. 

LEAVV

LEAVV is gevestigd in Haarlem en werd in 2021 opgericht door Robbert van Goethem. De ondernemer begon destijds als eerste in Nederland met de verhuur van elektrische campers. “Er is veel vraag naar campers, maar weinig aanbod in elektrische varianten. Ik geloof erin dat duurzaam reizen een leuke manier is om een steentje bij te dragen aan een positieve impact op het klimaat.” stelt van Goethem.

De volgende stap

De afgelopen drie seizoenen waren alle e-campers volgeboekt en de verwachting is dat de vraag de aankomende jaren zal blijven stijgen. Om hierop in te spelen, wil LEAVV investeren in uitbreiding van de campervloot. “Daarnaast willen we ook meer ophaal- en inleverlocaties aan kunnen bieden. Zo kunnen er nog meer mensen genieten van een zo duurzaam mogelijke roadtrip.”. vertelt van Goethem.

Crowdfunding

Om de uitbreiding te kunnen realiseren, is financiering nodig. De ondernemer heeft ervoor gekozen om deze financiering op te halen door middel van crowdfunding via het platform CrowdAboutNow. Op die manier worden de plannen gefinancierd door een betrokken groep investeerders.

De crowdfunding is een lening en om de plannen uit te kunnen voeren is er minimaal 150.000 euro nodig. De geïnvesteerde bedragen worden in 5 jaar terugbetaald met een jaarlijks rendement van 4 procent. Daarnaast ontvangen investeerders extra beloningen zoals een nachtje weg of een verrassingspakket.

Er kan nog geïnvesteerd worden tot 6 november 2023.

Share Button