3 Manieren om te investeren in het verduurzamen van je woning

Verduurzamen wordt steeds belangrijker. Het is dan dus ook niet heel gek dat mensen ook steeds vaker de keuze maken om te investeren in het verduurzamen van hun woning. Dit heeft niet alleen als voordeel dat je woning meer waard wordt, maar je er ook direct serieus mee kunt besparen. Door bijvoorbeeld te kiezen voor het isoleren van de vloer, kun je al snel enkele tientallen euro’s per maand besparen, doordat je woning langer warm blijft en de thermostaat dus gerust een graadje lager kan worden gezet. Omdat er daarnaast nog tal van andere manieren zijn om je woning te verduurzamen, hebben we er 3 voor je uitgekozen, die de meeste impact hebben.

Zonnepanelen laten plaatsen

Het laten plaatsen van zonnepanelen op je dak is een populaire en winstgevende manier om je woning te verduurzamen. Door de zonnestralen om te zetten in elektriciteit, verminder je je afhankelijkheid van het reguliere elektriciteitsnet. Dit heeft niet alleen voordelen voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Met zonnepanelen kun je namelijk zelf energie opwekken, wat resulteert in lagere energiekosten. Daarnaast kun je mogelijk zelfs geld verdienen door overtollige energie terug te leveren aan het elektriciteitsnet. Wel is het belangrijk om te weten, dat deze laatste optie op den duur zal komen te verdwijnen. Met een gemiddelde levensduur van zo’n 20 jaar en een terugverdientijd van 7 jaar, hoeven we je dus niet uit te leggen dat dit een goede investering is, vind je niet?

Isoleren van de vloer en spouwmuur

Het isoleren van de vloer en spouwmuur is een snelle manier om direct te besparen op de kosten voor energie. Dit heeft als voordeel dat je huis langer warmte vasthoudt en de kou buiten de deur weet te houden op het moment dat het herfst of winter is. Mocht je aan de slag gaan met de vloer, dan is het raadzaam direct te kiezen voor vloerverwarming in combinatie met een nieuwe gietvloer van G-vloeren, zodat je direct klaar bent voor de komende jaren. Vloerverwarming zorgt namelijk voor een gelijkmatige opwarming van de ruimte en een gietvloer is een vloer die niet alleen stijlvol is, maar ook een lange levensduur heeft.

Warmtepomp laten plaatsen

Nieuwe huizen hebben ze al, maar ook de bestaande woningen zullen er op den duur aan moeten geloven. Het is daarom dus ook helemaal niet onverstandig om je hier alvast in te verdiepen. Een warmtepomp is een milieuvriendelijk alternatief voor de traditionele manier waarop we ons  huis nu verwarmen. Met een warmtepomp maak je gebruik van duurzame energiebronnen, zoals warmte uit de grond, lucht of water, om je woning te verwarmen of te koelen. Installeren van een warmtepomp kan een aanzienlijke investering zijn, maar het levert op de lange termijn enorme voordelen op. Je bespaart niet alleen op energiekosten, maar je draagt ook bij aan een verminderde CO2 uitstoot. Bovendien zijn er diverse subsidies en financiële regelingen beschikbaar die de aanschaf van een warmtepomp aantrekkelijker maken. Zeker iets om over na te denken dus.

Share Button