Phycom ontvangt tweede investering binnen 6 maanden

Bron
Phycom

ROM Utrecht Region investeert samen met een particuliere investeerder €1,75 miljoen in microalgen producent Phycom. Dit volgt op de recente Series A-investering, waardoor de totale opgehaalde financiering in zes maanden op meer dan € 10,5 miljoen komt, waarmee Phycom’s leidende positie op het gebied van de algenproductie wordt geconsolideerd. De microalgen producent uit Veenendaal is vereerd dat de ROM Utecht Region ook de toekomst van voedsel onderschrijft en de productie van microalgen voor gezonde mensen en dieren financiert.

Het debat over het gebruik van bouwland en de impact ervan op het milieu is geïntensiveerd binnen de primaire voedselproductie en de voedselproducerende industrie. Als gevolg hiervan is de focus verschoven naar het verkennen van alternatieve eiwitbronnen en duurzamere voedselopties. Van deze alternatieven vallen microalgen op als bijzonder veelbelovend, omdat ze zowel duurzaamheidswinst als gezondheidsvoordelen bieden. Door eerdere uitdagingen te overwinnen, heeft Phycom met succes een economisch haalbare en schaalbare productiemethode voor hoogwaardige microalgen ontwikkeld, wat een belangrijke doorbraak in de industrie betekent.

Juri van Dolderen, ROM Utrecht Region: “ROM Utrecht Region investeert in bedrijven die de wereld van morgen een betere plek maken. Phycom en zijn microalgen passen perfect bij elkaar, omdat microalgen een cruciaal element zijn in de eiwittransitie. Phycom kan een game-changer zijn voor de sector en de enorme voetafdruk van de voedingsindustrie aanzienlijk verkleinen. ROM Utrecht Region is er trots op een bijdrage te mogen leveren aan deze belangrijke ontwikkeling.

Marco Verloop, wethouder gemeente Veenendaal, met de portefeuille financiën, economie en duurzaamheid, vult aan: “In de omgevingsvisie van Veenendaal streven we een gezond, duurzaam en veilig Veenendaal na. Ook werken we voortdurend aan het verbeteren van ons vestigingsbeleid, ondernemersklimaat en werkgeversdienstverlening. De investering van de ROM aan Phycom past binnen deze ambities en juichen we van harte toe.

The algae creators

Sinds de start in 2008 is het de missie van Phycom om de beschikbaarheid en kwaliteit van voedsel voor mens en dier te verbeteren en te versterken. Voer microalgen in als belangrijke voedselbron. Het Phycom-team heeft de afgelopen vier jaar twee productiefaciliteiten gebouwd in Veenendaal, waarmee de technologie en schaalbaarheid van de productie van microalgen wordt bewezen, waarmee het zijn producten nu al op de markt verkoopt. Deze extra kapitaalinjectie zal de technologie optimaliseren en de productie en verkoop van microalgen opschalen.

Phycom’s CFO Willem Kuijsten; “Deze extra financiering van ROM Regio Utrecht versterkt ons vertrouwen nog meer in de potentie van ons bedrijf en onze algenproducten. Het maakt de weg vrij voor het versterken van onze propositie, groei van de organisatie en go-to-market-strategie nog verder.”

Share Button