Meerderheid deelnemers Pensioenfonds ABP vindt duurzaamheid belangrijker dan rendement

Ieder jaar laat Pensioenfonds ABP onafhankelijk onderzoek uitvoeren onder haar deelnemers: wat vinden zij van de beleggingen? Op welke gebieden willen zij dat ABP met haar beleggingen impact maken? En hoe beoordelen zij het duurzaam en verantwoord beleggingsbeleid? Dit zijn de belangrijkste resultaten uit het laatste onderzoek.

Wat vinden deelnemers van de beleggingskeuzes?

ABP heeft als doel zorgen voor een goed pensioen in een leefbare wereld. Om dat te bereiken, wordt het pensioengeld van de deelnemers belegd. Naast risico, rendement en kosten, wordt daarbij gekeken naar de duurzaamheid van beleggingen. “We vinden het belangrijk om te weten hoe u en andere deelnemers denken over de keuzes die we daarbij maken. Daarom laten we dit al sinds 2015 onderzoeken. In het laatste kwartaal van 2023 deden 1.036 mensen mee aan het meest recente onderzoek. Het waren mensen die zowel pensioen van onze ontvangen als mensen die pensioen bij ons opbouwen.”

Duurzaam beleggen vindt een meerderheid belangrijk

In de resultaten is terug te zien dat 2 op de 3 deelnemers duurzaam en verantwoord beleggen belangrijk vindt. 51% vindt dat ABP  duurzaam en verantwoord moeten beleggen, zelfs wanneer hun pensioen iets lager wordt. Deelnemers vinden dat ABP steeds duurzamer en verantwoorder is gaan beleggen. Deelnemers beoordelen dit met een rapportcijfer 7, het hoogste sinds 2015.

 

Share Button