Lendahand en Triodos Investment Management vergroten support aan impactvolle ondernemers

Bron
Lendahand

Triodos Investment Management en Lendahand starten een nieuw partnerschap. De samenwerking moet bewerkstelligen dat meer kapitaal van particuliere beleggers bij impactvolle bedrijven in opkomende landen terechtkomt. Het partnerschap focust zich op initiatieven in de energie- en landbouwsector die bijdragen aan de transitie naar duurzame en inclusieve samenlevingen.

Particuliere belegger versnelt duurzame transitie

Met de nieuwe samenwerking willen Lendahand en Triodos Investment Management meer particuliere beleggers aan impactvolle ondernemers in de energie- en landbouwsector koppelen om zo de duurzame transitie in opkomende landen te versnellen.

Hadewych Kuiper, Managing Director Investments bij Triodos Investment Management: “Particuliere beleggers spelen een belangrijke rol in het mobiliseren van meer kapitaal richting positieve verandering. Daarom zijn we verheugd over onze samenwerking met Lendahand. Het crowdfundingsplatform biedt particuliere beleggers de unieke mogelijkheid om zich rechtstreeks te verbinden met duurzame investeringsprojecten. We kijken er naar uit om samen met Lendahand bij te dragen aan een meer duurzame en inclusieve samenleving.”

Doorbraak in impact-investeren

Lendahand – al 10 jaar impact crowdfundplatform in het particuliere domein – wordt verantwoordelijk voor de crowdfunding, de communicatie met de crowdinvesteerders en de transacties. Triodos Investment Management ondersteunt bij de selectie en monitoring van leningen, gebruikmakend van haar ervaring in het investeren in opkomende landen. Het zal veelal gaan om directe leningen aan investeerders met een hoge impact en alle projecten zullen zich focussen op hernieuwbare energie en duurzame landbouw. Het doel is om gezamenlijk te investeren in 10 tot 15 projecten per jaar.

Koen The, CEO van Lendahand: “Deze samenwerking betekent een doorbraak voor de toekomst van crowdfunding en impactinvesteringen. De betrokkenheid van Triodos Investment Management bij het selecteren en monitoren van leningen opent de deur voor crowdfunders naar impactvolle bedrijven die voorheen buiten hun bereik lagen.”

Lendahand zal binnenkort de eerste crowdfundingcampagne lanceren voor een project dat is aangedragen door Triodos Investment Management.

Share Button