Investeren voor een duurzame levensstijl

Je maakt je hard voor een toekomstbestendige wereld, wekt je eigen duurzame energie op, eet raw en plant based uit eigen tuin en maakt ook andere duurzame beslissingen. DuurzaamInvesteerder Tjerk van den Bos maakte deze keuzes en vindt dat investeren in duurzame bedrijven ook onderdeel uitmaakt van een duurzame levensstijl.

De rol van duurzaamheid.

“Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in mijn dagelijks leven,” legt Tjerk uit. Samen met zijn vrouw is hij vier jaar veganist en eten zij whole food plant-based uit hun eigen tuin. Tjerk en zijn vrouw hebben als doel zelfvoorzienend te zijn en wekken hun eigen duurzame energie op. “Ik vind dat de manier waarop ik investeer moet aansluiten op hoe ik mijn leven inricht.”

Duurzaam investeren vanuit eigen principes

“Ik wil investeren vanuit mijn eigen principes, normen en waarden,” licht Tjerk verder toe. Eind 2021 deed Tjerk zijn eerste investering via DuurzaamInvesteren.nl in MisterGreen Lease en Stichting Grondbeheer Biologisch Dynamische Landbouw. “Als ik investeer let ik erop dat ik goed spreid over verschillende projecten. Ik heb inmiddels 7 lopende investeringen.” Daarnaast hanteert hij een maximumbedrag per investering en zoekt hij projecten uit die de energie- en landbouwtransitie versnellen.

Voor particuliere investeerders

Op DuurzaamInvesteren.nl verschijnen regelmatig duurzame investeringsmogelijkheden. Particuliere investeerders kiezen zelf in welke aanbiedingen zij willen investeren en voor hoeveel. Op de site vinden DuurzaamInvesteerders zowel project- als bedrijfsfinanciering. Een aanbieder biedt op de site uitgebreid inzicht in de staat van het bedrijf en de financieringsconstructie, in het informatiememorandum. Een account aanmaken op het platform is gratis, en biedt toegang tot de aankondigingsmails met de aankomende aanbiedingen. Per aanbieding staat aangegeven tegen welke voorwaarden beleggers kunnen investeren.

Share Button