Discussiebijeenkomst Rli-advies ‘Financiering in transitie’

Discussiebijeenkomst Rli-advies ‘Financiering in transitie’

Wanneer

14/02/2023    
14:30 - 17:30

Waar

Kantoor Raad voor de Leefomgeving (Rli)
Bezuidenhoutseweg 30, Den Haag, Nederland

Kom naar de meet-up ‘Financiering in transitie’ en praat mee over hoe de financiële sector een actieve rol kan spelen in de transitie naar een duurzame economie. 

Wat: Meet-up Financiering in transitie

Wanneer: Dinsdag 14 februari 14:30-17:30 (met aansluitende borrel)

Waar: Bezuidenhoutseweg 30, Den Haag (schuin tegenover de tijdelijke Tweede Kamer)

Deelnemers

De meet-up richt zich op bestuurders, managers én professionals van financiële instellingen, toezichthouders, wetenschap en overheidsorganisaties en op Tweede Kamerleden die duurzame financiering in hun portefeuille hebben.

Programma

Tijdens de meet-up zijn er onder andere bijdragen van Marieke Blom (hoofdeconoom ING), Mathijs van Dijk (directielid Netspar / Universiteit Tilburg), Rens van Tilburg (directeur Sustainable Finance Lab), Jeanet van Antwerpen (voorzitter adviescommissie Rli), Erwin Nijsse (directeur Nationaal Groeifonds), Eloy Lindeijer (voormalige CIO PGGM), Jack Julicher (CEO a.s.r. Asset Management) en Peter Blom (voormalig CEO Triodos Bank). Gespreksleider is Lotte Sluiter.

Begin februari volgt het volledige programma.

Aanleiding

In de transitie naar een duurzame economie zal de financiële sector een belangrijke rol moeten spelen. Dat gaat echter niet vanzelf. Sturing is nodig om te zorgen dat de financiële sector zich daadwerkelijk voorbereidt op en versneld bijdraagt aan de transitie. Dat is de kern van het Rli-advies ‘Financiering in transitie’ dat op 22 december jongstleden in ontvangst is genomen door minister Kaag van Financien.

Tijdens de meet-up gaan we in gesprek over de voorgestelde oplossingsrichtingen én wat nodig is om te komen van advies tot uitvoering. De meet-up kijkt daarbij vooruit naar het debat in de Tweede Kamer over dit onderwerp op 22 maart 2023.

Aanmelden

Via deze link kunt u zich aanmelden voor de meet-up.

Meer informatie

Lees meer over het advies ‘Financiering in transitie’

Share Button