Partnerpagina Projective Group

Projective Group is de onbetwiste specialist op het gebied van (inter)nationale financiële wet- en regelgeving. Wij helpen u compliant te blijven en uw goede reputatie te behouden.

Ondersteuning bij de implementatie van ESG-regels

De implementatie van ESG-regelgeving kan complex zijn. Een deel van de regels is nog niet definitief, en de verschillende wetgevingstrajecten sluiten niet naadloos op elkaar aan. Bovendien kan het ‘rekening houden met ESG-factoren’ verschillende aspecten van uw bedrijfsvoering raken. Denk bijvoorbeeld aan het beleggingsbeleid, de acceptatie van (potentiële) cliënten, het risicomanagement en de informatieverstrekking aan klanten.

Projective Group helpt u graag om de implementatie van (toekomstige) ESG-regelgeving gemakkelijker te maken. Onze specialisten volgen de ontwikkelingen in ESG-regelgeving op de voet, en hebben ervaring met de implementatie hiervan. Zij kunnen u onder meer ondersteunen met:

  • Advisering op het gebied van ESG-regelgeving (bijv. reikwijdte- en interpretatievraagstukken);
  • Het vaststellen van de impact van toekomstige ESG-regelgeving op uw organisatie (impact-analyse);
  • Het maken van strategische keuzes met betrekking tot ESG-regelgeving;
  • Het verrichten van gap-analyses op het gebied van ESG, zowel voor formele ESG-regels (bijv. SFDR, Taxonomieverordening) als voor vrijwillige verbintenissen van uw organisatie (bijv. IMVB, UNPRI, TCFD);
  • Het vaststellen, prioriteren en/of uitvoeren van implementatie-acties;
  • Het uitvoeren van quality assurance op implementatiewerkzaamheden die uw organisatie heeft verricht;
  • Hulp bij het opstellen van uw niet-financiële rapportage.

ESG Awareness e-learning

Wilt u meer weten over de rol die ESG-factoren spelen in de financiële sector? De ESG Awareness e-learning van ons opleidingsinstituut, The Ministry of Compliance, brengt inzicht in de laatste ontwikkelingen op ESG-gebied. In de theorie gaan we dieper in op wat ESG precies inhoudt, welke regels en initiatieven er zijn op ESG-gebied en welke risico’s en kansen ESG biedt voor de financiële wereld. Daarnaast leert u aan de hand van praktijkvoorbeelden hoe financiële ondernemingen in de praktijk invulling kunnen geven aan ESG.