Duurzame fondsen schudden geitenwollensokken- imago af.

Francis Muyshondt van Het BeleggersNet interviewde Herman Kleeven, fondsmanager van het ING duurzaam beleggen fonds.

ING-fondsbeheerder Herman Kleeven heeft het liever over duurzame fondsen. "Zogenaamde ethische producten worden in de financiële wereld nog te veel in verband gebracht met de pioniersproducten die werden gesteund door religieuze groepen, en niet alleen de gebruikelijke sectoren uitsloten maar ook chemie, wagens, farma, transport. Duurzaamheid wordt veel positiever benaderd en is al enorm geëvolueerd."

Vandaar dat Kleeven ING Invest Sustainable Growth als een fonds van de derde generatie bestempelt. De interesse voor duurzame fondsen komt vrijwel uitsluitend uit de hoek van de pensioenfondsen, terwijl de particuliere vraag eerder beperkt is.

Lees verder op Het BeleggersNet.

Share Button