Eerste stuk oerwoud van Oasebos zo goed als verkocht

De stichting Oasebos heeft binnen enkele maanden na haar oprichting het eerste stuk oerwoud ter grootte van achttien hectare bijna volledig verkocht aan particulieren in Nederland. Oasebos dankt dit succes aan haar unieke aanpak.

Op het Costaricaanse schiereiland Nicoya kocht de stichting Oasebos een deel van het bedreigde oerwoud El Salto. Oasebos wil een absolute bescherming van dit gebied bereiken. Dit droog tropische oerwoud bevat unieke flora en fauna, het is één van de weinige plekken in het paradijselijke Costa Rica waar otters in het wild leven.

De achttien hectare zijn verkocht aan particuliere natuurbeschermers. Zij betalen 950 euro voor een hectare Oasebos. Met de opbrengst van de verkoop is de stichting Oasebos in staat het volgende deel van het oerwoud te kopen. El Salto meet in totaal 170 hectare.

Doel van de stichting Oasebos is het hele oerwoud aan te kopen en voor dezelfde prijs door te verkopen aan particulieren. Mensen die aan Oasebos werken doen dit kosteloos.

Eigenaren van een stuk Oasebos ondertekenen een contract waarin ze verklaren het Oasebos enkel en alleen willen beschermen. De Costaricaanse overheid en lokale boswachters staan garant voor de bescherming.

Naast het kopen van een participatie is het sinds kort ook mogelijk een donatie te geven aan de stichting Oasebos. Voor een schenking vanaf 25 euro ontvangt men een oerwoudcertificaat. Met deze donaties verwerft de stichting zelf oerwoud en betaalt ze haar minimale overhead. Absolute bescherming van bedreigde tropisch oerwoud staat voorop bij de stichting Oasebos.

Share Button