De Dag van het Ethisch Beleggen: "De positieve Toekomst"

Bron
ASN Bank

“De Positieve Toekomst”. Dat is het thema van de 8e Dag van het Ethisch Beleggen.

Denken in problemen – of denken in oplossingen. Van deze twee opties kiest de ASN Bank graag de laatstgenoemde. Daarom staat De Positieve Toekomst voor een themadag vol positieve antwoorden op de problemen van nu en straks. In gesproken woord, beeld en muziek o.l.v. journalist Youri Albrecht.

Internationale gastsprekers

Robert Swan, de eerste mens die te voet zowel de Noord- als de Zuidpool bereikt heeft, spant zich in om de poolgebieden te beschermen en ze in hun natuurlijke staat te behouden. Hij laat u graag delen in zijn visie en zijn plannen.

Professor Niek Lopes Cardozo is hoogleraar aan de Technische Universiteit Eindhoven. Als hoofd kernfusieonderzoek aan het FOM-instituut voor plasmafysica te Nieuwegein doet hij spectaculair onderzoek naar het praktisch toepasbaar maken van kernfusie als nieuwe, duurzame energiebron. Volgens Niek Lopes Cardozo moeten wij de volgende generatie de keus bieden.

Amnesty International geeft een toelichting op The UN Human Rights Norms for Business: Towards Legal Accountability. Deze betekenen een enorme stap voorwaarts op het gebied van mensenrechten. Amnesty International komt vertellen over wat dit voor de toekomst van mensenrechtenbeleid kan betekenen. Zij vindt de ASN Bank aan haar zijde om deze te promoten en toe te passen.

Aanmelden is niet meer mogelijk

Share Button