Van Lanschot doet CSR onderzoek bij Nederlandse bedrijven

Van Lanschot Research heeft de Corporate Social Responsibility (maatschappelijke verantwoordelijkheid) van Nederlandse bedrijven onderzocht. Het blijkt dat er grote verschillen bestaan in de mate waarin bedrijven maatschappelijke verantwoordelijkheid tot uiting laten komen in hun bedrijfsvoering. Unilever behaalt de hoogste score.

Het onderzoek vond plaats onder 45 grote en middelgrote beursgenoteerde Nederlandse bedrijven. De verschillen hangen samen met onder meer het formaat van het bedrijf, de branche en de bedrijfscultuur. De bedrijven die hoog scoorden op hun maatschappelijke verantwoordelijkheid zijn:

Top 5 grote bedrijven (AEX):
1. Unilever
2. ABN Amro Holding
3. DSM
4. ING
5. Philips / Reed Elsevier

Top 5 middelgrote bedrijven (AMX)
1. Nutreco Holding
2. CSM
3. Corus Groep
4. Océ
5. Wessanen

Van Lanschot Research zal, in samenwerking met ESN (het European Securities Network) waar zij deel van uitmaakt, in de toekomst meer duurzaamheidsresearch publiceren.

Share Button