ABP belegt voor 22 miljard duurzaam

Pensioenfonds ABP gaat voor 22 miljard euro duurzaam beleggen. Dat staat in het strategisch beleggingsplan dat ABP gisteren publiceerde. Begonnen de termen MVO, CSR, en SRI (Socially Responsible Investing) net een beetje ingeburgerd te raken, moeten we weer wennen aan een nieuwe term. ABP kondigt aan om bij beleggingen meer aandacht schenken aan Ecologische, Sociale en Governance (ESG)-factoren. Met die aandacht verwacht de Nederlandse pensioengigant het risico van beleggingen te verkleinen en het rendement te verbeteren. Woordvoerder Thijs Steger: "Op lange termijn blijken beleggingen een beter rendement op te leveren als er naast financiële criteria ook rekening wordt gehouden met ecologische en sociale factoren en goed bestuur."

Lees het volledige artikel via de link op de website van P+.

Share Button