Frans pensioenfonds geeft Robeco groot duurzaam mandaat

Bron
Robeco

Het Franse pensioenfonds ERAFP kent Robeco en SAM Group een mandaat toe, in de grootste duurzaamheid tender uit de Franse geschiedenis, die kan oplopen tot EUR 1,2 miljard in de komende vier jaar. Het toegekende mandaat aan Robeco en SAM Group bedraagt 100 tot 400 miljoen euro.

In december 2006 hebben Robeco en de Zwitserse SAM Group (Sustainable Asset Management) de krachten gebundeld en het grootste platform voor duurzame beleggingen gevormd. Robeco heeft een meerderheidsbelang in de SAM Groep genomen, dat het expertise centrum voor duurzame beleggingen binnen Robeco is geworden.

Deze nieuwe samenwerking heeft zijn eerste vruchten afgeworpen. Het French Public Service Additional Pension Scheme (ERAFP) heeft Robeco en SAM Group gekozen om een duurzaam aandelenmandaat in euro’s te beheren.

Robeco en SAM Group zullen in de komende tijd nieuwe duurzame beleggingsproducten ontwikkelen voor zowel particuliere als institutionele beleggers. Daarnaast zal SAM Group zijn themafondsen voor institutionele beleggers toegankelijk maken.

Share Button