Triodos neemt adviesbureau FACET op

Triodos neemt een meerderheidsbelang in consultancy en adviesbureau FACET. De diensten van FACET worden vanaf 14 juni 2007 voortgezet onder de naam Triodos-Facet.

Adviesbureau FACET is al meer dan 15 jaar gespecialiseerd in het begeleiden en adviseren van ondernemers en ondernemingen in ontwikkelingslanden. Triodos was medeoprichter van Facet.

Beide organisaties werken al jaren samen. Advies en dienstverlening aan microfinancieringsinstellingen, banken voor het midden-en kleinbedrijf, eerlijke handelsondernemingen, lokale ondernemers en ontwikkelingsprojecten vragen steeds meer om een geïntegreerde aanpak. Triodos-Facet vult de financiële en bancaire kennis aan met advisering op het niet-financiële gebied vanuit een brede, geïntegreerde visie op duurzaam ondernemen.

Klaas Molenaar, algemeen directeur Triodos-Facet: ‘Duurzaam ondernemerschap is niet langer alleen een aandachtspunt in Nederland of Europa, in toenemende mate gaat men deze uitdaging ook aan in ontwikkelingslanden. Daar zijn wij al meer dan 15 jaar actief als adviseur en we zien de belangstelling voor de praktische invulling van duurzaamheid bijna met de dag groeien.’

Molenaar: ‘Niet alleen goede financiële en bancaire diensten zijn van belang voor MKB ondernemers in ontwikkelingslanden. Effectieve en deskundige bedrijfsadvisering zijn een bepalende factor voor hun succes. Terwijl financiële instellingen steeds meer eisen stellen aan deze ondernemers en hun bedrijfsplannen, moeten zij zichzelf ook steeds ondernemender opstellen op de markt. Zij zijn op zoek naar nieuwe vormen van advisering en begeleiding en hier in het Westen kunnen we nog veel leren van de kennis opgedaan in het Zuiden. Om sociale vernieuwing in de samenleving mogelijk te maken is er steeds meer behoefte aan sterk ondernemerschap, ondersteund door ervaren MKB adviseurs en trainers. Dit biedt Triodos-Facet.’

Directievoorzitter van Triodos Bank Peter Blom: ‘Duurzaam handelen en duurzaam ondernemen groeien wereldwijd van bijzaak naar hoofdzaak. Triodos Bank streeft naar de ontwikkeling van een geïntegreerd concept van Banking on Values. Als gevolg daarvan worden we niet alleen gevraagd duurzame ondernemingen en projecten te financieren, maar ook om deze te adviseren en begeleiden. Dat is op zichzelf een vak apart. Het vak dat Facet verstaat en daarom een welkome aanvulling is op onze duurzame activiteiten.

Duurzaam bankieren
Triodos Bank is een onafhankelijke bank die staat voor duurzaam en transparant bankieren. De bank, opgericht in Nederland in 1980, plaatst aandacht voor mens en aarde niet tegenover een goed financieel rendement op korte termijn, maar is er van overtuigd dat deze op lange termijn elkaar juist versterken. Triodos Bank stond aan de wieg van de succesvolle fiscale stimuleringsregelingen voor groene, sociaal-ethische en culturele projecten. Triodos Bank lanceerde het eerste groenfonds en cultuurfonds van Nederland en is een autoriteit op het gebied van microfinanciering in ontwikkelingslanden onder andere via Triodos Fair Share Fund.

Triodos Bank heeft 124.000 klanten en 4.000 leningen aan duurzame ondernemingen en projecten in portefeuille. De bank heeft vestigingen in Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk en Spanje en een agentschap in Duitsland. De bank telt 350 medewerkers.

Met meer dan dertig adviseurs werkt Triodos-Facet wereldwijd in onder meer Midden Amerika, Tanzania, Madagaskar, Bosnië en Europa. Triodos-Facet heeft een netwerk van geaffilieerde organisaties opgebouwd onder andere in Guatemala, Indonesië en Nederland.

Share Button