25-jarige Eenhoorn Financieel Advies organiseert prijsvraag duurzaam beleggen

Tussen Sinterklaas en Kerst 1982 begon Eenhoorn Financieel Advies als Bedrijfsadviesbureau De Eenhoorn zijn activiteiten in Biddinghuizen. Nu, bijna 25 jaar later, werkt het idealisme van de oprichters nog steeds door. In het kader van dit jubileum organiseert Eenhoorn een prijsvraag. De website www.duurzaam-beleggen.nl en het blad P+ zijn daarbij mediapartners.

Op zoek naar de duurzame beleggingen van de toekomst Maatschappelijk verantwoord onder-nemen (MVO) staat midden in de belangstelling. Beleggers, banken en pensioenfondsen liggen onder vuur omdat ze geld stoppen in de wapenindustrie, omdat ze vooral naar het financiële rendement kijken en niet naar het maatschappelijke rendement. Dat lijkt een korte-termijnvisie. Want vroeg of laat gaat het mis met dit soort bedrijven. Zo gaan de meeste ten onder aan een schandaal, aan nieuwe politieke verhoudingen, of aan hun eigen mentaliteit van geld verdienen over de rug van de samenleving. Waar zit de samenleving dan wél op te wachten? Doe mee en maak kans op de prijs van € 1000

Wie heeft de visie om nu te kunnen voorspellen waar je als duurzame belegger je geld in moet stoppen? In brandstofcel-technologie? In drinkwaterproductie? In biologische landbouw? In bedrijven die plannen ontwikkelen om de Sahara groen te krijgen? In de thuiszorg?
Iedere krantenlezer met gevoel voor duurzaamheid komt wel eens een bericht tegen waarvan hij denkt: dáár zou je in moeten investeren, dát wordt een markt. Daarom organiseren Eenhoorn en het tijdschrift P+ een wedstrijd: wie voorspelt de beste duurzame belegging van de toekomst.

U kunt het deelnameformulier op de website www.eenhoorn.nl downloaden.

Share Button