PGGM geeft inzicht in alle beleggingen

PGGM geeft voortaan inzicht in alle beleggingen van pensioengelden die zij beheert voor Pensioenfonds Zorg en Welzijn. Het pensioenfonds publiceert de overzichtslijsten. PGGM zet als eerste Nederlandse vermogensbeheerder deze vergaande stap in transparantie. Hiervoor heeft PGGM een publicatiebeleid ontwikkeld. Sinds 2007 wordt al inzicht gegeven in de beursgenoteerde beleggingen.

Else Bos, CEO PGGM Investments: ”Als innovatieve vermogensbeheerder vinden wij het vanzelfsprekend om maximale openheid te geven over al onze beleggingen. Wij leggen graag uit hoe wij de pensioengelden van Pensioenfonds Zorg en Welzijn zorgvuldig en verantwoord beleggen. Dit doen we natuurlijk met respect voor de belangen van onze zakenpartners.”

Volgens het publicatiebeleid beleggingen stelt PGGM jaarlijkse overzichten op met informatie over alle beleggingsmandaten, beursgenoteerde en niet beursgenoteerde beleggingen en van alle directe en indirecte vermogensbeheerders waarmee wordt samengewerkt. Pensioenfonds Zorg en Welzijn publiceert in april de overzichtslijsten per jaareinde op zijn website.

Share Button