ING Bank stopt met groene hypotheek

ING Bank stopt wegens gebrek aan belangstelling met de groene hypotheek. Door het verdwijnen van de ING-hypotheek bieden alleen Rabobank en Triodos nog dergelijke milieuvriendelijke leningen aan. Triodos biedt een hypotheek aan op basis van dezelfde nieuwe fiscale groenregeling van de overheid waarop ING zijn hypotheek baseerde. De Klimaathypotheek van de Rabobank is niet gebaseerd op deze regeling. Daar kunnen mensen onder voorwaarden met rentekorting tot 50.000 euro lenen voor een duurzame verbouwing.

Het bericht dat ING stopt met de hypotheek komt net na een uitbreiding van de regeling voor groene financiële producten. Zo komen mensen die de woning verbouwen om deze energiezuiniger te maken voortaan ook in aanmerking voor de groene hypotheek. De rentepercentages van deze groene hypotheek liggen zo`n 1% lager dan de marktrente. Dat komt doordat de financiering van de groene lening voorkomt. Met deze regeling wil de overheid duurzame woningbouwprojecten stimuleren.

Volgens Cindy Penders van ING is de uitbreiding van de regeling voor ING geen reden om de hypotheek niet te schrappen. Er is gewoon onvoldoende animo voor de hypotheek. ING bood de hypotheek vrijwel alleen aan via een makelaar bij nieuwbouwprojecten.

Share Button