‘Aandelenboerin’ weer aan zet

Duurzaam belegger Sylvia van Waveren is na PGGM terug aan de basis bij Teslin. Het is nog wennen voor Sylvia van Waveren (42) op haar nieuwe werkplek in Maarsbergen. Na achttien jaar bij beleggingsreus PGGM verruilt de econoom het Zeister pensioenfonds voor Teslin Capital Management. Dat is het vermogensbeheerbedrijf van onder anderen Frederik van Beuningen in het niet veel verder gelegen, lommerrijke Maarsbergen. Pal naast golfterrein Anderstein helpt ze nu fondsen te beheren waarin welgestelde particulieren beleggen.

Een ingrijpende stap, na een jarenlang dienstverband bij het pensioenfonds voor zorg en welzijn. Van Waveren beaamt dit, maar voegt eraan toe dat ze eigenlijk dol is op veranderingen. ‘Mijn moeder zegt altijd dat ik alles snel zat ben, behalve mijn man en PGGM.’

Na jaren van een stabiel werkverband komen die veranderingen alsnog. Van Waveren had grote invloed op een portefeuille van euro 90 mrd. Nu overziet ze een fractie daarvan, het belegde vermogen van Teslin is euro 275 mln waard.

‘Ik wilde terug naar beleggen’, verklaart Van Waveren monter haar stap. ‘Bij PGGM was ik de laatste jaren als persoonlijk adviseur van de directievoorzitter vooral bestuurlijk bezig. Dat wilde ik ook, ik heb er veel van geleerd. Maar rond het veertigste jaar gaat iedereen toch nadenken over de vraag wie hij is, wat hij kan en of hij daar gelukkig van wordt. In die laatste fase ben ik nu. Daarom maak ik de overstap naar Teslin, terug naar de basis, terug naar de aandelenportefeuille.’

Lees het volledige artikel via de link (alleen voor FD-abonnees)

Share Button