Ethisch beleggen in de lift in België

Steeds vaker kiezen Belgische spaarders voor duurzaam investeren, omdat ze niet willen dat hun bank met hun spaargeld via fondsen investeert in bedrijven die de mensenrechten schenden of het milieu belasten. Maar is ethisch beleggen ook rendabel?

Sociaal verantwoord investeren ( Socially Responsible Investing , SRI) heeft ook in ons land wind in de zeilen gekregen. Het is intussen mogelijk om voor honderd procent duurzaam te beleggen, en deze producten zijn ook bij de meeste financiële instellingen verkrijgbaar. Terwijl er in 2006 53 SRI-fondsen waren in België, is dat aantal vandaag al met ongeveer 70 procent toegenomen, stelt de Belgische Vereniging van Asset Managers (BEAMA).

Die stelde een lijst op van financiële producten die beantwoorden aan de criteria van Ethibel, een onafhankelijk adviesbureau voor ethische beleggingen. ‘Ethibel beoordeelt bedrijven waarin geïnvesteerd kan worden onder meer op hun milieubeleid, hun personeelsbeleid, hun verantwoord ondernemen, hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en op het vlak van mensenrechten’, zegt Herwig Peeters, directeur van Ethibel.

Lees het volledige artikel via de link

Share Button