BNP Paribas: zeer hoog risico op schadelijke investeringen

Klanten bij BNP Paribas lopen een zeer hoog risico op schadelijke investeringen. Dat blijkt uit nieuw onderzoek in het kader van de campagne Bankgeheimen van Netwerk Vlaanderen. De Franse bank bezit of beheert voor 657 miljoen dollar aandelen van tien ondernemingen die mens en milieu schaden, zoals mijnbouwbedrijf Barrick Gold en Freeport McMoran. Netwerk Vlaanderen onderzocht ook AXA, Citibank, Dexia, Deutsche Bank, ING, KBC en Triodos Bank op schadelijke investeringen op het vlak van leefmilieu, vrede, vrijheid & democratie en waardig werk. De resultaten zijn ontgoochelend. “De overheid moet dringend voorwaarden verbinden aan haar steun voor de banken. Enkel de banken die komaf maken met schadelijke investeringen mogen in aanmerking komen voor overheidssteun”, zegt Mathias Bienstman, campagnevoerder van Netwerk Vlaanderen.

Share Button