Start eerste Nederlandse Week van het Duurzaam Beleggen

Bron
VBDO

Vandaag slaat Giuseppe van der Helm, directeur van de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO), de gong van de Amsterdamse beurs. Hiermee luidt de VBDO-directeur de eerste ‘Week van het Duurzame beleggen’ in.

De (VBDO) organiseert deze week samen met ABN AMRO, ASN Bank, AEGON, BinckBank, Delta Lloyd, ING, Rabobank en Triodos Bank. Het doel van de week is om particuliere beleggers en beleggingsadviseurs meer inzicht te geven in duurzaam en verantwoord beleggen en de opties die zij hebben op dit vlak. Alle deelnemende banken en verzekeraars grijpen de week collectief aan om verantwoord en duurzaam beleggen extra te belichten en het percentage particuliere beleggers die verantwoord en duurzaam beleggen – nu rond de 4% (4 miljard euro) te verhogen.

Zo worden er voor particuliere beleggers chatsessies, online presentaties en webinars met duurzaamheidsexpers gegeven, films over duurzaam beleggen gemaakt en is er aandacht via de nieuwsbrieven aan beleggers. Daarnaast wordt aandacht besteed aan nieuwe mogelijkheden om duurzaam te beleggen, zoals in duurzame trackers en turbo’s. Voor beleggingsadviseurs zijn er trainingen over de ontwikkeling van duurzame beleggingsstrategieën.

Op 22 november organiseert de VBDO samen met alle acht deelnemers de Dag van het Duurzaam Beleggen met masterclasses en inspirerende sprekers. Deze dag is gericht op particuliere beleggers en beleggingsadviseurs. Ook de sociale media van alle deelnemende partijen staan in de Week van het Duurzaam Beleggen in het teken van verantwoord en duurzaam beleggen.

Naast een groeiende interesse voor verantwoord en duurzaam investeren is er bij een steeds grotere groep beleggers aandacht voor de niet-financiële aspecten van beleggen. Duurzaam en verantwoord beleggen maakt daarmee ook zijn opmars in de mainstream beleggingsdienstverlening.

Dat is een goed teken en in de informatiebehoefte die daardoor is ontstaan, moet worden voorzien vindt de vereniging. Dat gebeurt dan ook. Deelnemers kunnen in de Week van het Duurzaam Beleggen met eigen ogen zien dat duurzaam en verantwoord beleggen steeds meer gemeengoed wordt met een gevarieerd assortiment duurzame en verantwoorde beleggingsproducten.

Share Button