Om CO2 uitstoot tegen te gaan moeten pensioenfondsen niet beleggen in olie, gas en steenkool

De pensioendeelnemer heeft geen directe invloed op het beleggingsbeleid van zijn pensioenfonds en Trouw stelt de vraag of dat van deze tijd is. Trouw heeft I&O Research een opiniepeiling laten uitvoeren met als centrale vraag Hoe denken pensioendeelnemers over het investeringsbeleid van hun pensioenfonds?

Het blijkt dat zes op de tien werkenden en gepensioneerden willen dat hun pensioenfonds stopt met beleggen in olie, gas en steenkool vanwege de CO2-uitstoot. Ze gaan ermee akkoord als de premies van de pensioenen door duurzamere beleggingen iets hoger worden, of hun pensioen iets lager uitvalt.

Opvallend is dat mensen weinig weten van het beleggingsbeleid van hun pensioenfonds. Een op de drie Nederlanders heeft geen idee in welke bedrijven het eigen pensioenfonds belegt. Nog eens 40 procent zegt niet goed op de hoogte te zijn van de beleggingen.

Share Button