ASN Groenprojectenfonds krijgt beursnotering

Bron
ASN Bank

Per 27 januari 2016 wijzigen de voorwaarden van beheer van het ASN Groenprojectenfonds. Een bepaling in de voorwaarden die voorschrijft dat minimaal 10% van het fondsvermogen in liquiditeiten moet worden aangehouden, vervalt. Tevens wil de beheerder het fonds per diezelfde datum noteren aan Euronext. Voor deze notering zijn ook enkele wijzigingen in de voorwaarden doorgevoerd.

Notering Euronext

De notering die het fonds per 27 januari 2016 krijgt, houdt in dat beleggers het fonds voortaan ook via de beurs (Euronext Amsterdam) kunnen aan- en verkopen. Daardoor komt het fonds beschikbaar voor mensen die geen beleggingsrekening bij de ASN Bank hebben. Voor ASN-klanten die al in het fonds beleggen, heeft de notering geen gevolgen.

Wijziging liquiditeitseis in de voorwaarden van beheer

In het verleden schreef de wet voor dat minimaal 10 procent van het fondsvermogen in liquiditeiten moest worden aangehouden. Er zijn echter nieuwe wetten van kracht geworden die andere eisen stellen aan het liquiditeitsbeheer. De beheerder laat daarom de eis van 10 procent liquiditeit vervallen uit de voorwaarden van beheer. Hij hanteert om de liquiditeit in het oog te houden en de risico’s te beheersen.

Het vermogen dat het ASN Groenprojectenfonds liquide moest aanhouden, was niet beschikbaar om groenprojecten te financieren. Doordat de eis van 10 procent liquiditeit vervalt, krijgt het fonds meer flexibiliteit om groenprojecten te financieren.

Share Button