Solar City Delft meest succesvolle crowdfundingproject sinds oprichting Greencrowd

Stichting Greencrowd heeft gisteren haar meest succesvolle crowdfundingproject sinds de oprichting in 2012 gerealiseerd.

Het project ‘Solar City Delft’ van Greencrowd Energy betreft de financiering van 279 zonnepanelen op het dak van het studentenappartementencomplex van WoonGoed 2-Duizend aan de Rotterdamseweg in Delft.

Delft Solar City (www.delftsolarcity.nl) is een samenwerkingsverband tussen onder andere de gemeente Delft, de TU Delft, DUWO en Qurrent. De gemeente Delft wil in 2050 energieneutraal zijn en om dit te bereiken heeft zij met inwoners, bedrijven en instellingen de handen ineen geslagen om de hele stad te voorzien van zonne-energie.

Het zonnepanelenproject op het dak van het studentenappartementencomplex van WoonGoed 2-Duizend aan de Rotterdamseweg is het eerste project dat hier concreet invulling aan geeft. Greencrowd Energy huurt het dak de komende vijftien jaar van WoonGoed 2-Duizend en levert de duurzaam opgewekte stroom via een eigen aansluiting aan het elektriciteitsnet. Hierdoor worden inwoners van de gemeente Delft in staat gesteld deze stroom af te nemen via Qurrent.

Greencrowd Energy wilde een deel (€ 72.500,-) van de investering financieren via crowdfunding maar haalde binnen anderhalf uur na bekendmaking zelfs € 76.000,- op doordat de crowdfunders zich massaal op dit project stortten. Niet eerder wist Stichting Greencrowd zo snel zoveel geld op te halen. Het vorige record, € 141.500,- binnen 24 uur voor Eteck Warmte 4, dateert van slechts twee weken geleden.

Onderstaande grafiek laat zien hoe snel het project is volgelopen.

Woningcorporaties die hun dak ook beschikbaar willen stellen voor zonnepanelen kunnen contact opnemen met Arnoud Korrel, Sales Manager Greencrowd Energy.

Share Button