NN IP introduceert NN (L) Patrimonial Balanced European Sustainable fund

Bron
NN IP

Op 15 december heeft NN Investment Partners (NN IP) het NN (L) Patrimonial Balanced European Sustainable fund gelanceerd.

Verantwoord beleggen wordt langzaam maar zeker steeds populairder, en terecht. Bij NN IP zijn een actieve betrokkenheid bij de bedrijven waarin we beleggen en volledige integratie van milieu-, sociale en governance-factoren (ESG) in alle beleggingsprocessen vanzelfsprekend geworden.

Met de introductie van NN (L) Patrimonial Balanced European Sustainable fonds, een alles-in-één beleggingsoplossing, spelen we in op deze ontwikkelingen. Het fonds heeft momenteel een omvang van ongeveer 100 miljoen euro en is gericht op de ‘evenwichtige belegger’ die verantwoord wil beleggen zonder aan rendement te willen inboeten. De actief beheerde, duurzame multi-asset-strategie belegt in een gespreide portefeuille van Europese aandelen en vastrentende instrumenten in euro’s.

Het duurzame beleggingsuniversum voor het fonds wordt in eerste instantie op uniforme wijze vastgesteld aan de hand van uitsluiting. Deze criteria gelden dus voor alle beleggingscategorieën. Vervolgens selecteren we voor elke beleggingscategorie de beste beleggingsideeën, met behulp van zowel ESG- als financiële criteria.

De strategie wordt beheerd op basis van een evenwichtig risicoprofiel: 50% aandelen en 50% obligaties, met een bandbreedte van +/-10%. De benchmark van het fonds is een combinatie van 50% MSCI Europe (netto) en 50% Barclays Euro Aggregate. Door ons te meten ten opzichte van reguliere indices, onderstrepen we onze overtuiging – gebaseerd op eigen en algemene research – dat het toepassen van ESG-criteria extra rendement kan opleveren in plaats van dat dit ten koste gaat van de performance.

Siu Kee Chan (Senior Portefeuillemanager, Multi-Asset): “Er kunnen betere beleggingsresultaten worden behaald door niet te beleggen in controversiële namen en door bedrijven te selecteren die steeds betere ESG-scores laten zien. We zijn ervan overtuigd dat de integratie van ESG-criteria een extra bron van rendement is.”

In deze strategie brengen we onze meer dan 15 jaar lange ervaring in verantwoord beleggen samen met onze expertise en sterke trackrecords op het gebied van het beheer van multi-asset-oplossingen. Dit alles uiteraard in het belang van onze klanten.”

NN (L) Patrimonial Balanced European Sustainable is een subfonds van NN (L) Patrimonial (SICAV), gevestigd in Luxemburg en goedgekeurd door de Commission de Surveillance du Secteur Financier (CSSF) in Luxemburg. Er zijn diverse aandelenklassen van het subfonds geregistreerd in Luxemburg, Oostenrijk, België, Tsjechië, Griekenland, Spanje, Frankrijk, Zweden, Slowakije en Chili. Raadpleeg het prospectus voor fondsspecifieke kosten en risico’s.

Share Button