Shell bevestigt nieuwe aandeelhoudersresolutie Follow This

Shell heeft bevestigd dat de nieuwe aandeelhoudersresolutie van Follow This ter stemming komt op de aandeelhoudersvergadering in mei 2017.  In deze resolutie vragen aandeelhouders aan Shell om de leiding te nemen in de energietransitie door ambitieuze duurzame doelen te stellen. “De formulering is subtieler dan de vorige keer,” zegt Mark van Baal, oprichter van Follow This. “De boodschap blijft hetzelfde: aandeelhouders steunen Shell om zijn brains and billions achter de energietransitie te zetten.”

ShareAction mede-ondertekenaar

Naast de ruim 1.800 leden van Follow This (met ruim 6 miljoen euro aan aandelen), ondertekende het Britse ShareAction de aandeelhoudersresolutie. ShareAction lobbyt bij pensioenfondsen om beleggingen als ‘force for good’ te gebruiken. “Shell en de andere grote oliemaatschappijen moeten laten zien dat ze transformeren om de opwarming van de aarde binnen 2 graden Celsius te houden,” zegt Juliet Philips, campagnemanager van ShareAction. “We hopen dat deze resolutie de discussie onder beleggers aanwakkert.”

Niet op de stoel van de bestuurder

Vorig jaar steunden de pensioenfondsen de “geest” van de resolutie maar wilden ze “niet op de stoel van de bestuurder gaan zitten”. Na vertrouwelijke en vrijblijvende gesprekken met grote beleggers in binnen- en buitenland heeft Follow This de resolutie nu zo geformuleerd dat aandeelhouders die voor stemmen niet op de stoel van de bestuurders gaan zitten, maar wel een duidelijk richting aangeven. “We hebben nu hoop op veel bredere steun voor Shell.”

Follow This gaat in de komende maanden meer steun onder grote beleggers verzamelen.

De tekst van de resolutie lees je hier.

Een uitgebreide toelichting vind je op deze link.

Share Button