Nieuw kantoor New York van Candriam Investors Group bedient groeiende duurzame beleggingsmarkt in de VS

Bron
Candriam

Candriam Investors Group, de toonaangevende Europese multispecialist in vermogensbeheer en dochter van New York Life Investment Management (NYLIM), kondigde gisteren (9 januari) de opening van een kantoor in New York aan om zijn voortdurende groei en geografische expansie te ondersteunen.

Het kantoor in New York zal institutionele beleggers uit de VS toegang bieden tot de voornaamste internationale aandelen- en obligatiestrategieën van Candriam, zoals duurzaam en verantwoord investeren en gespecialiseerde beleggingsoplossingen voor pensioenplannen. Tegelijk zet Candriam zijn samenwerking met New York Life – MainStay Investments en IndexIQ voort op het vlak van absoluut rendement, groeilandaandelen en duurzaam en verantwoord investeren.

Naïm Abou-Jaoudé, Chief Executive Officer van Candriam Investors Group en Chairman van NYLIM International: “De opening van ons kantoor in de VS is voor ons een belangrijke stap voorwaarts in de dienstverlening aan Amerikaanse beleggers. Wij merken een enorme interesse in toonaangevende strategieën voor duurzaam en verantwoord investeren. Dat is een snel groeiende branche in Europa en de VS, waarin Candriam als pionier en voortrekker al meer dan twintig jaar ervaring heeft.”

Om duurzaam en verantwoord investeren in de VS te ruggensteunen, sponsorde Candriam onlangs het tweejaarlijkse rapport van de US SIF Foundation over Trends in duurzaam, verantwoord en impactbeleggen in de VS in 2016, dat medio november werd gepubliceerd. Daaruit bleek dat duurzaam, verantwoord en impactbeleggen vandaag bijna 9 biljoen USD aan activa vertegenwoordigen. De forse groei van het volgens Ecologische, Sociale en Governancecriteria (ESG) beheerde vermogen weerspiegelt de toenemende vraag bij zowel institutionele als particuliere beleggers. Daarnaast werkt Candriam samen met de Penn Social Entrepreneurship Movement (PennSEM), een studentenvereniging aan The Wharton School bij de University of Pennsylvania, en voert het samen met Columbia University en MainStay Investments van NYLIM onderzoek naar de ESG-dynamiek en de groeiende bewustwording bij beleggers over ESG als volwaardige en succesvolle beleggingsstijl in de VS.

Share Button