Eric Holterhues nieuwe directeur bij Oikocredit Nederland

Het bestuur van Oikocredit Nederland heeft Eric Holterhues benoemd als nieuwe directeur en de opvolger van de in oktober 2016 vertrokken Hann Verheijen.

Eric Holterhues is sinds 2000 in dienst bij Triodos Bank. Hij heeft verschillende managementfuncties vervuld binnen zakelijke dienstverlening van Triodos Bank Nederland van 2006 tot 2010, waaronder manager kredietverlening. Sinds 2010 is Eric Holterhues Hoofd Kunst en Cultuur bij Triodos Investment Management en fondsmanager van Triodos Cultuurfonds. Sinds 2012 is hij tevens Hoofd van de Business Line Socially Responsible Investing. Zijn solide persoonlijkheid, gevormd door een achtergrond in theologie in combinatie met zijn jarenlange ervaring in de wereld van kredietverlening en beleggingsfondsen geven het bestuur van Oikocredit het volle vertrouwen dat ze met Eric Holterhues iemand benoemen waarmee Oikocredit Nederland de volgende fase van zijn geschiedenis kan ingaan. Eric Holterhues zal per 1 mei in dienst treden.

Eric Holterhues: “Ik ben zeer verheugd dat ik deze stap kan maken. Tijdens mijn studie heb ik onder andere meegewerkt aan verschillende projecten in sloppenwijken in Kenia. Ik heb daar gezien hoe belangrijk het is ondernemerschap te stimuleren, bijvoorbeeld door middel van microfinanciering. Ik zet mijn jarenlange ervaring, opgedaan bij Triodos Bank, graag in om de impact van Oikocredit verder te kunnen vergroten”.

 

Share Button