ASN Groenprojectfonds stelt 10% fondsvermogen beschikbaar voor duurzame energieprojecten in opkomende markten

ASN Groenprojectfonds heeft 10% van het fondsvermogen beschikbaar gemaakt voor duurzame energieprojecten in opkomende markten. Daarvoor is het fonds een samenwerking aangegaan met FMO, de Nederlandse ontwikkelingsbank en haar dochtermaatschappij FMO Investment Management. FMO Investment Management gaat het fonds adviseren over investeringen in FMO projecten. Investeringen in deze internationale projecten vinden plaats met een groenverklaring van de Nederlandse overheid. FMO Investment Management en ACTIAM, beheerder van het ASN Groenprojectenfonds, tekenden op 20 maart 2017 de overeenkomsten voor deze samenwerking.

Opkomende markten

Voor het ASN Groenprojectenfonds is dit de eerste internationale stap. Het fonds belegt in erkende groenprojecten, maar maakte nog geen gebruik van de Groenregeling Buitenland. Het draagt zo bij aan oplossingen voor het behoud en de verbetering van het klimaat, het milieu en de natuur, vanaf nu ook in opkomende markten.

“We zijn heel blij met deze samenwerking met FMO. Op deze manier kunnen we duurzame energieprojecten in opkomende markten mogelijk maken, iets dat heel goed past bij het karakter van het fonds. Bovendien is FMO een partner met veel ervaring op het gebied van duurzame energieprojecten in opkomende markten. Wij hebben veel vertrouwen in deze mooie samenwerking” aldus Stephan Langen, manager ASN Beleggingsfondsen.

Maximaal 10% van het fondsvermogen

FMO Investment Management gaat projecten die in aanmerking komen voor investering voordragen aan het ASN Groenprojectenfonds. In totaal kan hier maximaal 10% van het fondsvermogen in geïnvesteerd worden. De projecten zijn gericht op onder meer zonne- en windenergie in landen die op de lijst van Dutch Good Growth Fund staan, een landenlijst van het ministerie van Buitenlandse Zaken

Share Button