NN IP Green Bond Fund bekroond met LuxFLAG Climate Finance Label

NN Investment Partners (NN IP) laat met trots weten dat het NN (L) Euro Green Bond Fund het LuxFLAG Climate Finance Label heeft gekregen. Dit label onderstreept nog eens het belang dat we hechten aan verantwoord beleggen en aan beleggen in projecten die een sterke positieve impact hebben op het milieu. Het Green Bond Fund van NN IP was in de afgelopen 12 maanden wereldwijd een van de snelst groeiende groene obligatiefondsen: het beheerde vermogen is gestegen van EUR 20 miljoen (februari 2016) naar meer dan EUR 100 miljoen.

Het LuxFLAG Climate Finance Label wordt toegekend aan gekwalificeerde beleggingsfondsen die een beperking van de klimaatverandering en/of adaptieve maatregelen financieren. Als een fonds over dit kwaliteitslabel beschikt, weten beleggers zeker dat hun inleg in het fonds bijdraagt aan de financiering van initiatieven op het gebied van klimaatverandering. Het Green Bond Fund van NN IP is tot nu toe het eerste en enige groene obligatiefonds met een LuxFLAG Climate Finance Label.

Bram Bos, Lead Portfolio Manager, Green Bonds bij NN Investment Partners: “Het LuxFLag Climate Finance label geeft beleggers een externe zekerheid dat hun investeringen worden gebruikt voor groene projecten met een sterk positieve impact op het milieu. LuxFlag zal het fonds eenmaal per jaar opnieuw beoordelen. We streven naar echt ‘groene’ beleggingen door een eigen onafhankelijke selectie op basis van het NN IP Green Bond-raamwerk. We bieden onze klanten ook een uitgebreide impactrapportage aan. Daarnaast is het fonds het eerste groene obligatiefonds dat zijn beleggingen koppelt aan de duurzaamheidsdoelen van de Verenigde Naties. De toekenning van het LuxFLAG Climate Finance Label is een bevestiging dat onze beleggingen positief bijdragen aan het milieu.”

Een van de belangrijkste criteria om in aanmerking te komen voor het LuxFLAG Climate Finance Label is dat minimaal 75% van het totale vermogen in het fonds belegd moet zijn in activiteiten die betrekking hebben op mitigatie en/of adaptatie. Tot maximaal 25% van het vermogen mag worden aangehouden in de vorm van kasgeld, liquide middelen of andere beleggingen die geen negatieve impact hebben op het milieu. Hoewel het LuxFLAG Climate Finance Label vereist dat minimaal van 75% van het vermogen in groene obligaties is belegd, heeft het NN IP Green Bond Fund nooit belegd in niet-groene obligaties en altijd 100% groene obligaties in portefeuille gehad.

‘’Het LuxFLAG Climate Finance Label staat bekend om hoge standaarden en een strenge beoordeling van de beleggingsfondsen. We zijn blij te kunnen melden dat het groene obligatiefonds van NN IP voldoet aan alle criteria van het Climate Finance Label en het label daarom per 1 april 2017 heeft toegewezen gekregen”, besluit Annemarie Arens, General Manager van LuxFLAG.

Share Button