7 manieren om duurzaam te beleggen

Steeds meer grote, professionele beleggers nemen duurzame criteria op in hun algemene beleggingsbeleid. Duurzaam is voor hen niet langer een niche, maar integraal onderdeel van hun aanpak. Morningstar zet zeven manieren voor een duurzaam beleggingsproces op een rij.

Tegenwoordig zijn environmental (milieu), social (sociaal beleid) en governance (goed ondernemingsbestuur) nauwer verweven met het beleggingsproces. De fondsbeheerder neemt de drie factoren apart mee of in combinatie met elkaar om hun effect in de portefeuille te meten. Jon Hale, director of sustainability research bij Morningstar, geeft een overzicht van de verschillende manieren om duurzaam beleggen aan te pakken:

  1. Uitsluiting
  2. Normatieve selectie
  3. Best-in-class
  4. ESG integratie
  5. Duurzaam of sociaal gethematiseerde beleggingen
  6. Impact beleggen
  7. Actief eigenaar zijn

Lees het volledige artikel

Share Button