Lancering: Crowdfunding van duurzaam vastgoed

C3 Living is het eerste vastgoedproject dat op het crowdfundingplatform Oneplanetcrowd is gelanceerd. Met de woonunits van de maatschappelijke onderneming Rendiz wordt duurzaam en zelfvoorzienend wonen bereikbaar. De woningen worden volledig duurzaam en demontabel geproduceerd door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. De gemeenten Almere en Emmen plaatsen als eersten 120 betaalbare eenpersoons-huurwoningen. De eerste crowdfunding van duurzaam vastgoed is tot stand gekomen door de samenwerking van Oneplanetcrowd en DGI Europe. 

Om investeerders diversiteit te bieden in hun portefeuille opbouw en meer ruimte voor duurzaam vastgoed te creëren, zijn Oneplanetcrowd en DGI Europe een samenwerking gestart. Door het bundelen van kennis van de twee partijen wordt de vastgoedmarkt bereikbaar voor particuliere investeerders en krijgen vastgoedontwikkelaars toegang tot de benodigde financiering. Vastgoedprojecten hebben als voordeel dat toekomstige geldstromen, zoals bijvoorbeeld de huurinkomsten, relatief goed te voorspellen zijn. Het financieel risico is daardoor veelal lager dan crowdfunding van MKB-bedrijven.

Met haar kennis en ervaring binnen de vastgoedsector voorziet DGI de crowd, met een gedegen analyse, van de juiste informatie om het risico en rendement te kunnen beoordelen. Peer de Rooij, Manager Business Development: “Duurzaamheid, innovatie en nieuwe manieren van financieren en investeren zijn niet alleen dé thema’s binnen vastgoedontwikkeling, maar creëren ook een waardevolle toekomst voor bedrijven, mens en maatschappij. Door de samenwerking met Oneplanetcrowd zijn we ervan overtuigd dat we een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het realiseren van een duurzame en toekomstbestendige leefomgeving”.

Oneplanetcrowd biedt ondernemers een grote, actieve en betrokken crowd die gaat voor financieel én maatschappelijk rendement. Maarten de Jong, Commercieel Directeur: “Met C3 Living als eerste project laten we direct zien dat we ook met vastgoed, naast een financieel rendement, een grote maatschappelijke impact kunnen realiseren: met 636.000 euro van de crowd kunnen 24 volwaardige éénpersoonswoningen geplaatst, geheel geproduceerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt”.

Bekijk hier het eerste duurzame vastgoedproject

Share Button