BinckBank lanceert als eerste Nederlandse bank Morningstar Sustainability Rating

Bron
Binck

Duurzaam beleggen wordt nog eenvoudiger via Binck. Als eerste bank in Nederland voegt BinckBank de unieke Morningstar Sustainability Rating toe aan honderden beleggingsfondsen en ETF’s.

Voor beleggers van Binck Fundcoach en Alex Zelf Beleggen is het daarmee vanaf vandaag mogelijk om in één oogopslag fondsen te selecteren op basis van een unieke duurzaamheidsscore, die kan oplopen van één tot vijf wereldbollen.

,,Steeds meer beleggers geven aan graag duurzamer te willen beleggen”, aldus Jeroen Sonsma, directeur Binck Nederland. ,,Met deze duurzaamheidsscore zijn die beleggingen nu veel makkelijker te vinden en te vergelijken. Daarbij scoren ruim honderd door ons aangeboden fondsen direct in de twee hoogste categorieën.”

Duurzaam rendement

De Sustainability Rating is gebaseerd op de duurzaamheid van de ondernemingen waarin de fondsen beleggen. Wereldwijd bepaalt Morningstar zo een score voor liefst 35.000 fondsen, waarbij naast prestaties op het gebied van milieu ook wordt gekeken naar sociale- en bestuursfactoren.

Volgens Steven Smit, hoofd Sustainability bij Morningstar, is duurzaam beleggen ook lonend. ,,Beleggers krijgen invloed door bewust te kiezen voor bedrijven die meer rekening houden met milieu, mensen en behoorlijk bestuur. Daarnaast toont onderzoek[1]  aan dat duurzame fondsen vergelijkbare of zelfs betere rendementen behalen dan andere beleggingen.”

Ook de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) juicht de samenwerking tussen BinckBank en Morningstar – beide al jaren lid van de vereniging – toe.  ,,Op deze manier worden particulieren ondersteund om goede afwegingen te maken voor hun duurzame beleggingen”, aldus VBDO-directeur Angélique Laskewitz. ,,Daarnaast onderstreept dit nog eens de toegenomen interesse voor duurzame fondsen”

Steeds meer duurzame beleggers

Uit een recente analyse[2] van BinckBank blijkt dat het aantal duurzame beleggers de laatste tijd hard is gegroeid. Circa 45 procent van de particuliere beleggers gaf daarbij aan momenteel een deel van de portefeuille duurzaam te beleggen.

Verder willen vier op de tien beleggers op korte termijn (nog) duurzamer gaan beleggen.  Een grote groep gaf daarbij aan behoefte te hebben aan een goede graadmeter om duurzame beleggingen beter te kunnen herkennen en selecteren.

[1] Duurzaam rendement

[2] Duurzame beleggers

 

Share Button