De Vermogensmonitor: De helft van de vermogenden belegt in duurzame beleggingen

In opdracht van ABN AMRO MeesPierson heeft GfK onderzoek gedaan onder bijna 500 vermogenden over financiën, schenken en erven, wonen, veiligheid, gezondheidszorg/oude dag en overige onderwerpen. Dat onderzoek wordt de De Vermogensmonitor genoemd. Uit dit onderzoek blijkt dat bijna de helft van de vermogenden belegt in duurzame beleggingen.

Duurzame beleggingen winnen aan populariteit. Bewust of onbewust belegt inmiddels de helft van de vermogenden duurzaam. Een bijdrage leveren aan de wereld is voor hen de belangrijkste motivatie (43%). Ruim een derde doet dit nog niet. Dat het lastig te bepalen is welke beleggingen duurzaam zijn, wordt als belangrijkste reden gegeven.

2 op de 3 vermogenden wil dat hun bank microkredieten uitgeeft. Ruim 80% van de vermogenden wil dat de bank investeert in innovatie

De verwachtingen die klanten van hun bank hebben, zijn veranderd. De meeste vermogenden vinden het belangrijk dat hun bank investeert in innovatie, microkredieten uitgeeft en financiële kennis inzet om mensen met financiële problemen te helpen.

Download het magazine ‘De Norm’ met alle resultaten (pdf)

 

Share Button