ABP lanceert website over duurzame keuzes maken

Reist u met het openbaar vervoer of pakt u liever de auto? En gooit u thuis zoveel mogelijk afval gescheiden weg? Zomaar een greep uit de keuzes rond duurzaamheid in het dagelijks leven. Als belegger maakt ABP ook voortdurend keuzes op het gebied van duurzaamheid. Op Duurzame Dinsdag presenteert ABP de site belangrijkekeuzes.nl.

Verantwoorde keuzes maken is niet eenvoudig

Zo investeren we in autofabrikanten die voorop lopen bij de overgang van benzine naar elektrisch vervoer. Maar wat doen we als er kinderen worden ingezet bij het winnen van de grondstoffen die daarvoor nodig zijn? En we investeren in bedrijven die grondstoffen recyclen, zoals metalen. Maar wat doen we als daar veel CO2 bij vrijkomt? Op belangrijkekeuzes.nl krijgt u inzicht in deze en andere dilemma’s aan de hand van polls, cijfers en animaties. Ook zijn we benieuwd naar uw keuzes.

Duurzaam en verantwoord beleggen

Duurzaamheid is voor ABP niet vrijblijvend. Daarom hebben we in 2015 een aantal concrete doelstellingen bepaald die in 2020 gerealiseerd moeten zijn. Zo moeten de bedrijven waarvan wij aandelen hebben 25% minder CO2 uitstoten. Ook willen we vijf keer zoveel beleggen in schone energie.

Share Button