Candriam lanceert Academie voor Duurzaam en Verantwoord Beleggen

Candriam Investors Group, de pan-Europese multi-specialist in vermogensbeheer van New York Life Investment Management (NYLIM), lanceert de « Candriam Academy », ‘s werelds eerste vrij toegankelijke opleidingsplatform voor Duurzaam en Verantwoord Beleggen (Sustainable and Responsible Investing, SRI).

De « Candriam Academy » heeft als doel financiële tussenpersonen meer inzicht en kennis inzake SRI te verschaffen, via een vernieuwend online platform met inspirerende en praktische leerstof en – middelen. Hoewel dit platform werd ontworpen om te voldoen aan de noden van financiële tussenpersonen, is het gratis en voor iedereen toegankelijk.

Een studie die Candriam in 2016 uitvoerde, bracht aan het licht dat ruim 60% van de fondsenverdelers weliswaar overtuigd is van de toegevoegde waarde van SRI en dat meer dan 70% verwacht dat het aantal duurzame fondsen de volgende 10 jaar sterk zal toenemen, maar dat een doorbraak voorlopig uitblijft omdat er (te) weinig informatie beschikbaar is. De « Candriam Academy » wil de kennis over SRI vergroten en aantonen hoe duurzaam beleggen past in een goed presterende klantenportefeuille.

Naïm Abou-Jaoudé, CEO van Candriam Investors Group, zegt:“Voor economische agenten is een belangrijke rol weggelegd in de uitbouw van een duurzame economie. Als vermogensbeheerder nemen wij deze taak bij Candriam bijzonder ernstig. We lanceren continue tal van initiatieven om duurzaam beleggen verder te stimuleren. De ‘Candriam Academy’ is hiervan een goed voorbeeld en toont onze gedrevenheid aan om de kennis betreffende deze onderwerpen binnen de financiële gemeenschap verder te vergroten.”

De Academie biedt verschillende modules die een grondig inzicht in SRI verschaffen. Er dient telkens een score van 8/10 worden behaald om de opleiding af te ronden en een attest te krijgen. De Academie heeft officiële accreditatie gevraagd bij de European Financial Planning Association (EFPA) en vraagt verdere lokale accreditaties aan. Het platform is momenteel beschikbaar in het Engels en het Italiaans, en weldra eveneens in het Frans.

Wim Van Hyfte, Global Head of Responsible Investments and Research, zegt: “Bij Candriam zijn we er sterk van overtuigd dat Duurzaam en Verantwoord Beleggen niet alleen een goede zaak is voor de wereld, maar ook de drijvende kracht achter een succesvolle beleggingsstrategie op lange termijn. Daarom lanceren wij nu de ‘Candriam Academy’ om de volgende generatie van verantwoordelijke beleggers te begeleiden.”

Share Button