Triodos Renewables Europe Fund voegt Duits windenergieproject toe aan de portefeuille

Triodos Renewables Europe Fund heeft een 100% belang genomen in een Duits windenergieproject. Het windenergieproject is gesitueerd in Amöneburg-Roßdorf (Hesse), in het centrum van Duitsland. Het bestaat uit twee windturbines van het type GE 2.75-120, van fabrikant GE Windenergy GmbH. Beide turbines hebben een opgesteld vermogen van 2,78 MW en een rotordiameter van 120 meter. Het windenergieproject is gekocht van juwi Energieprojekte GmbH, een van meest toonaangevende bedrijven op het gebied van duurzame energie ter wereld.

Vincent van Haarlem, fondsmanager van Triodos Renewables Europe Fund: “Het project vormt een mooie uitbreiding van onze portefeuille. De investering creëert een solide basis voor toekomstige samenwerking tussen Triodos Renewables Europe Fund en juwi, iets waar we zeer naar uitkijken. Ook de toevoeging van de zeer goed aangeschreven GE-turbines aan de portefeuille vormt een mooie uitbreiding, aangezien die voor het eerst onderdeel uitmaken van onze portefeuille.”

In reactie op het sluiten van de overeenkomst zei Thomas Broschek, Managing Director van juwi Energieprojekte GmbH: “We zijn verheugd dat we na constructieve en plezierige onderhandelingen Triodos Renewables Europe Fund kunnen verwelkomen als juwi-partner. We kijken ernaar uit om de goede samenwerking in de toekomst voort te zetten met meer interessante projecten.”

Het project is volledig operationeel sinds oktober 2017. De twee turbines produceren jaarlijks meer dan 15 GWH, wat overeenkomt met de jaarlijkse energiebehoefte van ongeveer 5000 Duitse huishoudens en ook grofweg het aantal inwoners van Amöneburg. Vergeleken met de energieopwekking van conventionele energiecentrales, realiseert dit windenergieproject een besparing van 12.000 ton CO2-uitstoot en draagt daarmee bij aan de doelstellingen van Triodos Renewables Europe Fund om bij te dragen aan het terug brengen van CO2-uitstoot.

Share Button