De duurzaamste fondsen zijn volgens Morningstar met name te vinden onder Europese vastgoed aandelenfondsen

Bij duurzaam beleggen gaat de aandacht van beleggers al snel uit naar aandelenfondsen, zoals Europese en wereldwijde aandelen fondsen. Wellicht kiest de belegger voor een meer specialistisch fonds, zoals een ecologie fonds. De duurzaamste fondsen, volgens de Morningstar Sustainability Rating, zijn echter te vinden onder met name Europese vastgoed aandelenfondsen.

Hoewel duurzaam beleggen ook binnen obligatiestrategieën voet aan de grond krijgt, zullen veel beleggers hun duurzame keuzes met name binnen het aandelengedeelte van hun portefeuille maken. Daarbij zal de focus over het algemeen liggen binnen de grote bouwstenen van een portefeuille, zoals Europese en wereldwijde aandelenfondsen. Al dan niet aangevuld met bijvoorbeeld meer specialistische aandelenfondsen binnen categorieën als Aandelen Sector Ecologie of Aandelen Sector Alternatieve Energie.

Wanneer we alle in Nederland beschikbare fondsen screenen op duurzaamheid, gebruikmakend van de Morningstar Sustainability Rating, dan komen er vooral fondsen bovendrijven uit een categorie die we in eerste instantie waarschijnlijk niet hadden verwacht.

Lees het volledige artikel

Share Button