AFM kijkt naar financiële producten met duurzaamheidslabel

De AFM brengt dit jaar in kaart welke financiële producten in de retailmarkt een duurzaamheidslabel voeren. Dat staat in Agenda 2018 die de toezichthouder woensdag heeft gepubliceerd. De analyse vormt de opmaat naar een onderzoek om vast te stellen of de informatieverstrekking van deze producten goed aansluit bij de kenmerken van de producten.

‘Risico op onvoldoende focus op duurzaamheid’ is een nieuw thema in de AFM-agenda. Het gebruik van de financiële sector voor crimineel gedrag is een ander nieuw risico dat de AFM voor 2018 heeft geïdentificeerd. Door de inzet van moderne data-analyse wil de AFM beter zicht krijgen op de risico’s die onder meer beleggingsondernemingen lopen om (onbewust) te worden gebruikt voor financieel-economische criminaliteit.

Lees het volledige artikel

Share Button