Degroof Petercam en Quadia lanceren partnerschap in Impact Investing

Degroof Petercam wil zijn gamma impactbeleggingen uitbreiden en gaat een partnerschap aan met Quadia, een Zwitserse activabeheerder die in Europa een van de marktleiders in Impact Investing is. Degroof Petercam neemt daarom een minderheidsbelang in het kapitaal Quadia.

Quadia stelt haar uitgebreide expertise in Impact Investing ter beschikking van Degroof Petercam, waardoor deze laatste een waaier aan nieuwe beleggingsopportuniteiten en -diensten zal kunnen aanbieden aan zowel private als institutionele beleggers.

Quadia is sinds 2010 actief in het evalueren en genereren van maatschappelijke impact, door rechtstreekse beleggingen en via mandaten als adviseur voor specifieke impactfondsen. Het bedrijf beschikt daardoor over een grote expertise met betrekking tot dergelijke beleggingen.

Degroof Petercam en Quadia zijn van plan om in de loop van 2018 een gediversifieerd Europees close-end impactfonds te lanceren.

Philippe Masset, CEO van Degroof Petercam: “Dankzij dit strategische belang slaat Degroof Petercam de handen in elkaar met een team dat een geweldige reputatie heeft opgebouwd en Impact Investing mee op de kaart heeft gezet in Europa. Onze groep positioneert zich verder als een van de koplopers voor maatschappelijk verantwoord financieren en biedt een heel compleet en degelijk gamma aan maatschappelijk verantwoorde beleggingen, Impact Investing en filantropie aan.”

Guillaume Taylor, medeoprichter van Quadia: “Wij zijn erg verheugd dat we nauw kunnen samenwerken met een vooraanstaande groep zoals Degroof Petercam die onze maatschappelijke visie deelt en die verantwoordelijkheidszin en menselijkheid altijd hoog in het vaandel heeft gedragen. Door onze krachten en expertise op het vlak van Impact Investing te bundelen, kunnen we in de toekomst uitpakken met een aanbod waar niemand nog om heen kan in Europa, daarvan ben ik overtuigd. Op die manier geven we zelf mee gestalte aan de nieuwe economische realiteit die aan de basis ligt van ecologische en maatschappelijke oplossingen voor de uitdagingen van vandaag.”

Over impact investing

Impact Investing is het geheel van beleggingen in ondernemingen, organisaties of fondsen die tot doel hebben om positieve ecologische en/of maatschappelijke effecten te bewerkstelligen, en tegelijkertijd een economisch rendement te genereren. De sector ontstond tien jaar geleden toen duidelijk werd dat private investeringen nodig waren om maatschappelijke problemen op te lossen. Impact Investing mobiliseert privékapitaal en huldigt de principes van goed ondernemerschap om snel een antwoord te bieden op een aantal acute problemen, zoals de klimaatverandering, de toegang tot onderwijs en gezondheidszorg, duurzame landbouw, en dat alles in zowel gevestigde landen als in ontwikkelingslanden.

Share Button